Csőtörés kell ahhoz, hogy tudd, mit ér egy csőhálózat-szerelő?!

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. szeptember 17., csütörtök •
A Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz) és a Vasivíz ZRt. szeptember 17-18. között rendezi meg a víziközmű ágazat egyik legrangosabb eseményeként számon tartott Országos Víziközmű Szerelőversenyt. Az elméleti és gyakorlati feladatokat húsz csapat nyolcvan versenyzője teljesíti.
Csőtörés kell ahhoz, hogy tudd, mit ér egy csőhálózat-szerelő?!

A nem mindennapi esemény megnyitóján Puskás Tivadar szombathelyi polgármester örömét fejezte ki, hogy Szombathely lehet a helyszíne az országos versenynek. Ez pedig a tavalyi országos 2. hely megszerzésének köszönhető, hiszen a szombathelyi csapat, ezzel érdemelte ki az idei verseny rendezési jogát – tudta meg a frisss.hu.

A víz Szombathely életében is nagyon fontos dolog, mert ez egy élhető város, az emberek életéhez, komfortérzetéhez pedig kell a víz. Önök pedig azok a szakemberek, akik a vizet számunkra biztosítják. E mögött olyan tudás, infrastruktúra, gondolatsor van, mely az emberiség kezdetétől rendelkezésre áll, jelen van. Az ember élete elképzelhetetlen a víz nélkül, így Önök, szakemberek nélkül is. Szombathely jó gazda lesz, és minden résztvevőt és vendéget meleg szívvel fogad – tette hozzá a polgármester. 


Nagy Edit, a Mavíz főtitkára köszöntőjében elmondta, hogy az idén 25 éves szövetség számára nagyon fontos ez a verseny és a tizennegyedik alkalom lévén a hagyomány is. 
Az Önök munkája lévén szembesülnek velünk a fogyasztók, ezen a versenyen pedig minden résztvevő nyertes, hiszen a saját cégét képviseli – tette hozzá a főtitkár, aki a frisss.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy komoly átalakuláson megy át az ágazat.  
A Mavíz szerdai elnökségi ülésén az eddigi vezető, Winkler Tamás, a Nyugat-dunántúli Regionális Vízmű vezérigazgatója lemondott és átadta a stafétabotot Kurdi Viktor eddigi alelnöknek, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ez a hirtelen váltás is jelzi, hogy az ágazat nagy átalakuláson megy át, hiszen már csak negyven szolgáltató működik országos szinten és a szakembereket egyre nehezebb megtartani, mondta.

Kohuth Viktor, a házigazda Vasivíz ZRt. nevében Zorán közismert slágerének szavait átírva arról beszélt, hogy ahhoz, ,,hogy értsd mit ér, egy csőhálózat-szerelő, ahhoz csőtörés kell”, ezzel pedig arra utalt, hogy a minőségi szolgáltatás alapja a felhasználói elégedettség.

A frisss.hu megtudta, hogy a víziközmű társaságok számára a versenyen való részvétel különösen fontos, hiszen a szerelést, hibaelhárítást végző szakemberek felkészültsége garancia arra, hogy a mindennapokban biztonságos és hagyományosan magas színvonalú ivóvízellátást vehessenek igénybe a fogyasztók.
Honlapunk a délutáni gyakorlati versenyekről is tudósít majd.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére