Csillag Tünde: addig tornázom, amíg élvezem a sportot és a versenyeket

Szerző: Nemes Judit Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 14., hétfő •
A Delfin SE fiatal tehetségének, Csillag Tündének a sport tölti ki mindennapjait. A 23 éves szombathelyi tornászra hazai és külföldi megmérettetések sora vár az ősszel.
Csillag Tünde: addig tornázom, amíg élvezem a sportot és a versenyeket

A szombathelyi tornászok a hétvégén kezdték meg az őszi szezont az országos bajnoksággal (ob), pénteken az összetett versenyt rendezték a budapesti helyszínen, szombaton és vasárnap pedig a szerenként finálékon szerepeltek. Csillag Tünde kiválóan indított, a nyitónapon az élen zárta a nők egyéni összetett versenyét. A siker szombaton és vasárnap sem maradt el, szombaton felemás korláton bronzérmet szerzett, vasárnap pedig talajon a második helyezett lett. A budapesti ob volt egyébként az első válogató az október végi, glasgow-i világbajnokságra.

Jövő hétvégén Eszéken szerepel Csillag Tünde. A horvátországi városban a világkupán indul két szeren: talajon és ugrásban is szurkolhatunk neki. Aztán ismét edzőtábor következik, majd hazai közönség előtt, a Nemzetközi Tornász Grand Prix-n bizonyíthat Szombathelyen, a magyar női tornaválogatott tagjaként. A GP egyébként a második válogatója lesz a Csillag Tündééknek a kvalifikációs világbajnokságra, amit Skóciában rendeznek október 23-november 1 között. Végül szintén novembertben, egy felnőtt csapatbajnokságon méretteti meg magát a Delfin SE tehetsége.

A tornásztól a frisss.hu megtudta azt is, hogy jelenleg minden erejével a sportra koncentrál, azt vallja, addig űzi a sportot, amíg élvezi a sportot és a versenyeket. Jelenleg első számú célként a glasgow-i világbajnokságon, a magyar női válogatott tagjaként, csapatban az első tizenhatba kerülést említette, ennek révén ugyanis jövőre Rio de Jaineiro-ban vehetnek részt egy újabb megmérettetésen, amin olimpiai kvalifikációs jogot is szerezhetnek.

Csillag Tünde elárulta azt is, hogy nagyon szeret hazai terepen szőnyegre lépni, ilyenkor sokkal felszabadultabbnak érzi magát, mint más közönség előtt. Erre pedig hamarosan lesz is lehetősége, hiszen két hét múlva már itthon, a szombathelyi torna GP-n láthatjuk.

 

közösség

további frisss

lap tetejére