Csepregen akar polgármester lenni a szegedi botrányhős

frisss.hu • 2016. szeptember 05., hétfő •
Csepregen akar polgármester lenni Szabó Bálint, a Szegeden élő politikai kalandor, aki színes pályafutással rendelkezik. Állítása szerint ismeri az őszödi beszéd kiszivárogtatóit, állítólag 2004-ben megerőszakolták, egy alkalommal pedig Bajor Imréről hazudott nagyot, nagy nyilvánosság előtt. Most Csepreget akarja mozgásba hozni.
Csepregen akar polgármester lenni a szegedi botrányhős

Szegedről jelentkezett be a polgármesteri címért Csepregen


Időközi választásokat tartanak Csepregen szeptember 25-én, miután négy képviselő úgy döntött, nem kíván a település jelenlegi polgármesterével együtt dolgozni. Feloszlatták a testületet, elindult a kampány. Vlasich Krisztián, a város mostani vezetője már korábban bejelentette, hogy újra megméretteti magát. Ellenfelének eddig Kovács András korábbi városi képviselőt tartották, ám néhány napja megjelent a színpadon egy régi ismerős, Szabó Bálint is. A helyi közéletben napok óta beszélnek arról, hogy a testületet feloszlató képviselők Szabóval karöltve szeretnének hatalomhoz jutni. Tény, hogy a politikai paletta szinte teljes skáláját megjárt Szabó, aki újabban Botka László ellen küzd Szegeden, néhány napja visszaszámlálásba kezdett a Facebookon, mondván, még néhány nap, és „Mozgásba hozzuk Csepreget”. Csepregen egyre többen tudni vélik, hogy valami mondvacsinált üggyel jönnek elő, majd Kovács András visszalép Szabó Bálint javára, így a Szegedről érkezett politikai komisszár lehet a város polgármesterének kihívója. Lapunk megkereste Kovács Andrást, aki cáfolta ezen értesüléseket. Szabó Bálint egyébként a napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy vélhetően nem ismerve a helyi rendeleteket, törvénytelenül használta választási plakátjain Csepreg város címerét. De ki is ez az ember, akivel néhány év alatt annyi izgalmas dolog történt, hogy bármelyik Rejtő regény hőssel felvehetné a versenyt, és aki úgy kezdte helyi polgármester-jelölti kampányát, hogy azonnal jogsértést követett el, ugyanis választási plakátjain engedély nélkül használta a város címerét?


 

Zuschlag kapcsolat, nemi erőszak, Bajor Imre

Szabó Bálint neve nem ismeretlen Vas megyében. 2003-ban lépett be az MSZP-be, és a baloldal ifjúsági tagozatának, a Fibisznek lett a Vas megyei elnöke. Információink szerint Zuschlag János barátjaként ismerték. Mint ismeretes, Zuschlagot később pályázati támogatásokkal való visszaélés miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélték. 2004 Augusztusban Szabó újabb bírósági ügybe keveredett, magánokirat-hamisítással gyanúsították meg, ugyanis amiatt kezdtek ellene nyomozni, hogy több helyi Fibisz-szervezet valóságban, vagy csak papíron alakult-e meg. Az ügy első számú gyanúsítottja Szabó volt, rajta kívül például Zuschlag Jánost is bűnsegédlettel gyanúsították. A nyomozást végül megszüntették, mert nem tudták bizonyítani, hogy magánokirat-hamisítás történt volna. Országos hírnevét egy 2005-ben nyilvánosságra került levélnek köszönhette. Ebben ugyanis Tóth Csaba, az MSZP Vas megyei elnöke azt írta Hiller István akkori pártelnöknek, hogy 2004-ban Szabót nemcsak megverték, hanem meg is erőszakolták, amit egy MSZP-n belüli konfliktusra vezetett vissza. A kalandok folytatódtak, állítása szerint 2005-ben halálos fenyegetéseket kapott, mert a helyi MSZP belső harcairól tervezett sajtótájékoztatót tartani, de ettől végül elállt. Szintén országos hírnevét egyengette azzal, hogy az egyik rendezvényére fővendégként Bajor Imrét hívta meg, de miután a színész nem jelent meg, Szabó azt állította róla, hogy balesetet szenvedett az autópályán. Bajor a balesetéről a Heti Hetesben értesült.

 




 

Bedőlt cégek, porszívóügynökség, behajtó vállalkozás

A Szombathelyre bejegyzett, B&A Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. nevű cégét a cégbíróságnak kellett törölnie, mivel Szabó nem is reagált arra, hogy "állítsa helyre a cég törvényes működését". Ugyanígy a bíróságnak kellett felszámolnia a Jövőért nevű egyesületét, amelynek Eduardo Rózsa-Flores is a tagja volt. Tíz éve úgy döntött, kiszáll a politikából. Szegedre költözött, ahol kezdetben porszívóügynökként dolgozott, majd megalapította a követeléskezeléssel foglalkozó Likvid Kontroll Kft.-t. A Heti Válasznak azt nyilatkozta, olyan építőipari ügyekbe sodródott bele, amelyekben milliárdos kintlévőségekről volt szó. Időközben Szabó Szombathelyre bejegyzett, B&A nevű kereskedelmi cége ellen végrehajtást rendelt el az adóhatóság, majd a cégbíróság törölte a vállalkozást, mert már nem találták a céget a székhelyén, és
már nem működött törvényesen. A Likvid Kontroll Kft.Szegeden egy egyszemélyes bejegyzett cég, de valójában nehéz megállapítani, hogy mit is csinál pontosan, miből van bevétele. Szabó Bálint 2012-ben ismét feltűnt a politikai életben, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció szegedi szóvivője lett.

 

Aki állítólag látta az őszödi beszéd kiszivárogtatóit is

Szabó Bálint 2013-ban felkavarta az állóvizet az „őszödi” beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban. Azt nyilatkozta a Heti Válaszban, hogy 2006 nyarán ott volt Eduardo Rózsa-Flores lakásán, látta az MSZP akkori vezető politikusai közül „Katalint, Imrét és Ferencet", akik az őszödi beszéd hangfelvételét hozták el.  Szabó három éve egy helyi lapnak elmondta, amikor csöngettek, ő átment egy másik szobába, vigyázott a Tito nevű kutyára. Állításai miatt többen beperelték. Baja Ferenc szocialista politikus lenyilatkozta a sajtónak, hogy a személyiségi jogi pert jogerősen megnyerte, kártérítést ítéltek meg 5 millió forintértékben, és mivel Szabó Bálint nem fizetett, ezért a szegedi lakására jelzálogterhet jegyeztek be az MSZP-s politikus javára.  Szili Katalin is első fokon pert nyert vele szemben, hogy másodfokon mi történt, nincs tudomásunk róla. Az „őszöd saga” kirobbanása idején közölte, kilép a DK-ból, hogy ne DK-s politikusként hanem magánemberként tekintsenek rá, ám jelezte, később vissza fog lépni Gyurcsány Ferenc pártjába.

Szabó Bálint lakóhelyén, Szegeden sem maradt tétlen, vezetésével hetekig tiltakoztak a Cserepes sori kereskedők a bérletidíj-emelés ellen. Érdekes módon itt Botka László szocialista polgármestert támadja. A tüntetésükből rendőrségi ügy lett, Szabó Bálintot ugyanis garázdaság gyanúja miatt előállították, mert a rendőrség közlése szerint bement a polgármesteri irodába, ahol két kézzel megfogta az ott dolgozó női alkalmazottat, majd ellökte. Érdekes, hogy miközben
arra buzdította a kereskedőket, hogy ne kössenek a baloldali igazgatóval szerződést, ő maga szerződést kötött egy pavilon bérlésére

közösség

további frisss

lap tetejére