Csepreg: a helyi óvoda programja EU-s támogatással

SzR • 2015. január 09., péntek •
A Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény a Széchenyi 2020 program TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-1148. pályázati projektjének keretében az óvoda nevelési programját fejlesztette egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programsorozat megvalósításával. A 12 hónapig tartó pályázati projekt 10 millió forint Európai Uniós támogatással valósult meg.
Csepreg: a helyi óvoda programja EU-s támogatással

A programok megtartása mellett a projekt megvalósításához és hosszú távú fenntartásához szükséges eszközök (laptop, projektor, multifunkcionális nyomtató, konyhatechnikai eszközök, bútorok, tornaszerek...stb.) beszerzésére is sor került a tavalyi évben. A Csepregi Óvoda és Bölcsőde nem rendelkezett egészségtervvel, ezért a  projekt keretében elkészült az előírásoknak megfelelő  hiánypótló dokumentum is.

A projekt célcsoportjai voltak az intézmény óvodás korú gyermekei, azok szülei és az óvodai dolgozók is. A Csepregen megvalósult EU-s projekt keretében az óvodások egészséges táplálkozás kialakítását, normális energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) visszaállítását, megtartását célzó programokon vehettek részt. A programsorozat nagy hangsúlyt fektetett a lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős aktivitások megvalósítására és a felnőttek részére stresszkezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló egészségfejlesztési programok megszervezésére is.

A projektnek köszönhetően - a teljesség igénye nélkül - például volt: „Így élünk egészségesen”  rajz- és plakátverseny, klubfoglalkozás óvodások szüleinek és a dolgozóknak, „Ügyes-ovis” verseny, kihívásnapi ügyességi verseny; „Bakancstúra” nagycsoportosok részére,  óvodai dolgozóknak egészségi állapotfelmérése, tanácsadás szakember bevonásával.

közösség

további frisss

lap tetejére