Cseh ezüstérmes, Kenderesi negyedik, Hosszú hetedik!

SzR - Fotó: vizesvb2017.24.hu és bumm.sk • 2017. július 26., szerda •
A férfi 200 pillangó és a női 200 m gyors döntőjét izgultuk végéig kora este.
Cseh ezüstérmes, Kenderesi negyedik, Hosszú hetedik!

A magyar szempontból legnagyobb érdeklődéssel várt döntő pár perccel 18 óra után indult. A férfi 200 m pillangó döntőjében igazi sztárparádét láthattunk, a két magyar éremesélyes közül Kenderesi Tamás a hármas, Cseh László pedig az ötös pálya előtt lépett a rajtkőre. Náluk jobb időt az előfutamokban csak a japán Szeto Dalja úszott a Duna Arénában, a japán és a két magyar került 1:55-ön belülre. A hatos pályán Chad Le Clos is érmet akart nyerni, óriási finálét vártunk, az is lett. 
A döntő résztvevői Szakai Maszato (japán), Jack Conger (amerikai), Kenderesi Tamás (magyar), Szeto Dalja (japán), Cseh László (magyar), Chad Le Clos (dél-afrikai), Viktor Bromer (dán) és Antani Ivanov (bolgár) voltak. 

A start legjobban Le Clos-nak sikerült, 50 méternél fél testhossz előnye volt, 24.56-tal fordult, Cseh a 3., Kenderesi a 4. helyen úszott Aztán 100 méter után is Le Clos vezetett 53.21-gyel, Kenderesi a 2. helyen fordult, Cseh pedig a 3. pozícióban úszott. 150 métert követően Le Clos vezetett 1.23.30-cal, Kenderesi 2. Cseh pedig a 3. helyen állt.

A célba elsőként Chad Le Clos csapott be 1.53.33, ez azt jelenti, hogy rajt-cél győzelmet aratott a dél-afrikai, Cseh Laci 1.53.72-vel ezüstérmes, Kenderesi (sajtburesz) Tamás pedig ezúttal a 4. helyen ért célba 1.54.73-mal, az utolsó 50 méteren sajnos övé volt a leggyengébb idő. 

A nyolcadik vébéjén is érmet szerzett Cseh László, aki egyedül mellen nem szerzett érmet, a döntő után így nyilatkozott az M4 Sportnak: Nagyon szoros meccs volt, de nem halt meg Chad a végén. Azt mondtam korábban is, ha valaki megverhet, az csak ő lehetett. Nem vagyok csalódott, ilyen közönség előtt nagyszerű eredmény ez. Rengeteg ember munkája van ebben, hogy mentálisan is fel tudtam készülni és itt tudtam lenni. 

Kenderesi Tamás nagyon csalódott volt a döntő után, nem ilyen időre számított. 
Nem ilyen helyezésre, nem ilyen időeredményre számítottam, viszont kiúsztam magamat. Most ennyit tudtam kihozni ebből - mondta. 

Katinkáék fináléja során az első rajtot nem lőtték el, sőt, lecsendesítették a szurkolókat, aztán szinte teljes némaságban startoltak el a mezőny tagjai. Az első ötven méternél Emma McKeon fordult az első helyen, Hosszú Katinka és Charlotte Bonnet előtt, az ausztrál száznál is az első volt, Ledecky és Hosszú követte. A harmadik hosszon a négyesen és az ötösön McKeon és Ledecky ellépett a többiektől, a harmadik helyre Popova jött fel, Hosszú a 7. helyen fordult az utolsó ötvenre.

A gyorsúszó specialisták fantasztikus csatát vívtak, Federica Pellegrini pedig káprázatosan hajrázott le mindenkit. Időeredménye 1:54.73 és ezzel elsőként győzte le vb-döntőben Ledeckyt, akin látszott a szomorúság!

Szóval Pellegrinié az arany-, a holtversenyben végző McKeoné és Ledeckyé megosztva az ezüstérem. Hosszú Katinka a 7. helyen végzett, időeredménye 1:56.35. Pellegrini utolsó ötvene közel egy másodperccel volt jobb riválisainál, döbbenetes!

NŐI 200 M GYORS, DÖNTŐ: 1. Federica Pellegrini (Olaszország) 1:54.73, 2. Katie Ledecky (Egyesült Államok) 1:55.18, 2. Emma McKeon (Ausztrália) 1:55.18, 4. Veronika Popova (Oroszország) 1:55.26, 5. Sioban Haughey (Hongkong) 1:55.96, 6. Leah Smith (Egyesült Államok) 1:56.06, 7. Hosszú Katinka (Magyarország) 1:56.35, 8. Charlotte Bonnet (Franciaország) 1:56.62.    

Ezután alig egy órával Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is kiharcolta 200 méteres pillangóban a döntőbe jutást.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére