Csárdáskirálynő, Marica grófnő és a többiek

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. szeptember 09., szombat •
,,Hungarikumok a javából” címmel fergeteges operett gálakoncerten szórakozhattunk péntek este az Agora Kulturális Központban.
Csárdáskirálynő, Marica grófnő és a többiek

A fergeteges gálán Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő legtüzesebb melódiái egy koncert keretében, Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Mikó István, Egyházi Géza, Kiss Zoltán előadásával és az Ördöglovas tánckar közreműködésével szórakoztatta a nagyérdeműt.

Mielőtt azonban a jól ismert dallamok felcsendültek volna dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester mondott ünnepi köszöntőt. 

Olyan kevésszer lehetünk együtt, az ilyen ünnepi alkalmakat ragadjuk meg és örüljünk egymásnak és érezzük nagyon jól magunkat a zene szárnyán, hódoljunk az operettnek, mint hungarikumnak, ami egy kicsit osztrák is. Mi vagyunk az ország legdinamikusabbb régiója, a munkanélküliség 1,6%-os csupán. Ha pedig munka van, minden van, pénz, megélhetés és egészség is van – fogalmazott az országgyűlési képviselő.  

Puskás Tivadar polgármester a magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Szülöföld Kulturális-, Sport-, és Örökségvédelmi Egyesület által szervezett ,,Amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom” címet viselő programsorozatra utalt, amikor azt mondta, hogy ,,nagy öröm, hogy együtt lehetünk egy olyan program keretében, amely a nőkről, a hölgyekről szól. Amilyen a nő, olyan a család és olyan a társadalom is. Mi magyarok szerencsések vagyunk, mert a hölgyek, az asszonyaink gyönyörűek, a lányaink pedig még szebbek”. 

Az asszonyok, a hölgyek, a nők mindnyájan jól vagy még jobban dolgoznak, mint mi, aztán hazajönnek és otthon is elvégeznek egy újabb műszakot. A társadalmat, a családot teszik jóvá – tette hozzá a polgármester. 

A társulat Európa számos országában bemutatkozott már és mindenhol zajos sikert aratott.  


Az előadás piros-fehér-zöld háttérben a Csàrdàskiràlynővel vette kezdetét, hallhattuk Szilvia belèpőjét, majd a Marica grófnőből a ,,Mondd meg hogy imàdom a pesti nőket” című dal következett. 


Az operettgálán fellépett nagyszerű művészek kiváló szórakozást nyújtottak a megjelent mintegy nyolcszáz főnyi szombathelyi közönségnek. 
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére