Csak Bicskéig jutott a migránsokkal teli Szombathely felé induló vonat

Infó: MTI, blikk.hu, 444.hu, Fotó: 444.hu, origo.hu/Polyák Attila • 2015. szeptember 03., csütörtök •
A szerelvényre Graz volt írva, de nem jutottak el a határig.
Csak Bicskéig jutott a migránsokkal teli Szombathely felé induló vonat

A Blikk információi szerint rendőrök jelentek nemrég a Szombathely felé induló vonat mellett a budapesti Keleti pályaudvaron. Aki fent van, az ott is marad, aki nem, az már nem szállhat fel – írják a cikkben.

Sopronba is indult vonat Fotó: origo.hu

A 444.hu információ szerint: „A fő, belső vágányoknál jelenleg egyetlen vonat sem áll, bevándorlók üldögélnek a peronon. A belföldi járatokra a Keleti menetrend-kijelzője 60-80 perces késést ír, kivéve a Sopronból reggel beérkezett vonatra, amelyiknél bizonytalan késés szerepel. Ez a vonat most új mozdonyt kapott és célállomásként Szombathely meg Graz szerepel rajta. Grazba ugye nem mehet, de abban sem biztos senki, hogy Szombathelyig eljut.”

Frissítés: Csak Bicskéig jutott a vonat, állítólag mindenkit leszállítottak neki nem rendelkezik érvényes okmányokkal. "A rendőrök azzal próbálták meggyőzni a vonaton lévő menekülteket, hogy a bicskei táborban étel és szállás várja őket. Ez a Keletiben lévő állapotokhoz képest akár vonzó is lehetne. A tábort 400 fősre tevezték, sátrakkal és plusz ágyakkal a kapacitását valamennyire kibővítették" - írja a 444.hu.

Az MTI tudósítója szerint: a síneket az állomás épülete előtti parkolóval összekötő aluljáróból a rendőrök visszaterelték a peronhoz az addig leszállt mintegy 100 bevándorlót, akiknek a zöme felnőtt férfi, de a csoportban néhány nő és gyerek is látható volt. A bicskei pályaudvar fogad vonatokat, Győr felől már több szerelvény is áthaladt, illetve megállt az állomáson. Az arról leszálló utasokat rendőrök kísérték ki a pályaudvarról a bevándorlók között - számoltak be az MTI tudósítói.

Közben délután elindult még egy vonat néhány tíz menekülttel, őket is leszállították Bicskénél - írja az index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére