Csak a házban robban, meg a zsebedben

Frisss.hu/CNET.com - Fotó: Yonhap • 2016. szeptember 22., csütörtök •
Komoly gondok a Samsungnál.
Csak a házban robban, meg a zsebedben

Csak az USA-ból 92 bejelentés érkezett a Samsunghoz a túlmelegedő és lángra kapó akkumulátorok miatt. A Samsung Galaxy Note 7 telefonok apró gyári hibája eddig legalább 26 tűzesetért felelősek, leégett pár szoba és lakás, valamint egy terepjáró is porig égett, mert a tulaj ott töltötte az új 7-es telefonját.

Szóval, már csak idő kérdése volt, hogy valaki legyen olyan bátor és feljelentse a dél-koreai gyáróriást. A 28 éves Jonathan Strobel Boca Raton Floridában nyújtotta be a keresetét a techvállalat ellen, mert az ő Note 7-ese a nadrágzsebében gyulladt ki.

Jonathan a jobb combján szenvedett mély, másodfokú égési sebet és a bal keze is megégett. A Palm Beach-i tűzoltók leírása alapján a telefon teljesen megolvadt Strobel nadrágjában, míg a férfi maradandó sérüléseket szenvedett.

Fotó: Mr. Ni 666666 | Baidu

A keresetben "az elszenvedett súlyos és maradandó testi sérülést, az ezzel járó fájdalmat és szenvedést, a maradandó károsodást, a fogyatékosságot, a lelki gyötrelmet, a kényelmetlenséget, az élet élvezetnek elvesztését, a az orvosi ellátás és a kezelés költségeit, a kórházi számlát, a kiesett fizetést, amit megkereshetett volna a múltban és jövőben" mind a Samsunggal téríttetné meg Jonathan ügyvédje.

Keith Pierro ügyvéd azt mondja, hogy a cég intézkedhetett volna gyorsabban is a fogyasztók védelmének érdekében, de látszólag nem akartak. A cég szeptember másodikán hívta vissza a túlmelegedő telefonokat, de csak Jonathan balesetének napján adták ki az a közleményüket, amiben arra kérik a Note 7 tulajokat, hogy ne töltsék a telefonjaikat.

A dolog pikantériája, hogy Jonathan 10 órával azután kapott egy e-mailt a Samsungtól, hogy kapcsolja ki a telefonját, miután az már felrobbant a zsebében. A techóriás pedig ott hibázott, hogy nem értesítette azonnal a tulajdonosokat amikor kiderült, hogy elég nagy hibája van az új telefonjuknak.

Fotó: Lydia Dornacher

Szeptember 4-én Melbourneben Tham Hui hotelszobája gyulladt ki a Galaxy Note 7-es töltése közben, 1400 dolláros (387 ezer forintos) kárt okozva, tehát a probléma nem egyedi és nem csak az USA-ban vannak gondok.

A Samsung telefonjai eddig is tele voltak hibákkal, igaz ezek jobbára az adatbiztonságot érintették és ezek egy része hardveres hiba volt, tehát nem csak az Android gyengeségét kihasználva lehetett adatokat lopni a Samsung okostelefonjairól. Az pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy ár/érték arányban egyre lejjebb csúszik a Samsung a ranglétrán.

közösség

további frisss

lap tetejére