Csábító Ford technológiák

[x] Fotó: Ford Strauss • 2017. március 31., péntek •
Ha biztonságra, vagy kényelemre vágynánk.
Csábító Ford technológiák

A Ford fejlesztései során törekedik arra, hogy legújabb modelljeiben biztonságban utazhassunk és az utazás ne legyen fárasztó, sokkal inkább élményekkel teli. A Ford technológiái élményt nyújtanak – nem csak nekünk, Önöknek is -, ráadásul elérhető áron, sőt, olykor szériaként építi a Ford ezeket a technológiákat új modelljeibe.

A Strauss Autószalonban, a szombathelyi Ford márkakereskedésben jártunk, ahol lehetőségünk volt több Ford technológia megismerésére és kipróbálására. Még mindig az automata parkoló-rendszer a legnagyobb csoda, emellett azonban számtalan technológia nyújt biztonságot és kényelmet a Ford szerelmeseinek.

Kézhasználat nélküli csomagtérajtó-működtetés

Nincs többé kínos helyzet, ha tele a kezünk csomagokkal!

Intelligens technológiák és rendszerek elismerésre méltó listája az új Ford Kugában egyik a kézhasználat nélküli csomagtérajtó-működtetés. 

Egy könnyed lábmozdulattal nyithatjuk a csomagtartót, így nem kell letennünk a kezünkben tartott csomagokat vagy bevásárló táskákat! 

 

Ford SYNC3

 Nincs több telefonálásért kiszabott bírság!

 A Ford SYNC 3 technológia segítségével könnyen kezelheti telefonját, navigációs rendszerét, vagy az autóban szóló zenét,  akár hangvezérléssel, akár a 8 hüvelykes érintőképernyő segítségével.

A Ford Kuga-ban széria felszereltség a SYNC3!

 

Baleset esetén a rendszer (aktív telefonműködés mellett) automatikusan hívja a segélyközpontot

Különbség a SYNC 2 technológiához képest: a navigációban könnyebb a keresés (kiválasztás helyett a cím beírása), az érintő-képernyőképernyő használata az okostelefonokéhoz hasonló. Ford Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX, Galaxy személyautókban elérhető a SYNC3, az új Kuga-ban alapfelszereltség!

Ford Easy-Fuel

Nincs több félretankolás!

Ez a rendszer szinte lehetetlenné teszi, hogy rossz üzemanyagot tankoljon, mivel a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet bedugni a töltőnyílásba. A Ford Easy-Fuel tanksapka nélküli rendszernek köszönhetően a piszkos tanksapkát sem kell többé megfognia! Széria felszereltség a legtöbb Ford modellben.

Automata parkolórendszer

Irigylésre méltó beparkolás a legszűkebb helyekre is

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika a legnehezebb körülmények közötti parkolást is egyszerűvé teszi, legyen szó akár  ki-, akár beállásról.

Az Aktív parkolást segítő rendszer ultrahangos érzékelőkkel méri be a parkolóhelyet, megállapítva, hogy befér-e az autó. A  számítógép ezután átveszi a kormányzást, Önnek csupán a sebességváltót, a gáz és fékpedált kell kezelnie a képernyőn  megjelenő egyértelmű utasítások alapján.

 Focus esetében 120.000 Forintos felárért kapható.

Táblafelismerő rendszer

Észreveszi még azokat a táblákat is, amiket a vezető esetleg nem

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és a jelzés mindig követi az újabb táblákat.

Active City Stop

Autója fékez Ön helyett 

Dugóban araszolva túl gyakran történnek koccanásos balesetek. Az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer  igyekszik ezeket elkerülni, vagy csökkenteni a súlyosságukat. Ha 50  km/h alatti sebességgel halad, és a rendszer az elöl haladó jármű  váratlan megállását észleli, akkor önműködően fékez.

 Az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer  annyira innovatív, hogy még biztonsági különdíjat is kapott az Euro NCAP-tól.*

* A díjat a Ford Focus modell kapta.

Kulcsnélküli ajtónyitás

A videó önmagáért beszél

közösség

további frisss

lap tetejére