Megnyílt az első hazai JUFA szálloda, fürdő és kemping

szróbert • 2014. április 25., péntek •
Ifjúsági és családi szállás, vendéglátás, nyugalom, csodálatos környezet és persze számos szolgáltatás – talán így lehetne a leghatásosabban összefoglalni az április 23-án átadott első hazai JUFA szálloda, fürdő és kemping ismérveit. A közel három milliárd forintos projekt célja nemcsak a négycsillagos hotel, a fürdő és a kemping üzemeltetésére, hanem a régió, illetve a kistérség idegenforgalmának fejlesztésére is kiterjed. A tulajdonosok abban bíznak, hogy lesz még a celldömölki szállodán kívül is JUFA hotel Magyarországon.
Megnyílt az első hazai JUFA szálloda, fürdő és kemping

Befejeződött a JUFA ifjúsági- és családi szálláshely fejlesztése a celldömölki Vulkán fürdő területén elnevezésű NYDOP-2.2.1/A-09-2010-0007 azonosító számú projekt – tudtuk meg a szálloda hivatalos átadása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Heinrich Mátétól, a JUFA Ungarn Kft. marketing- és értékesítési igazgatójától. 

Amit a szállodáról, a fürdőről és a kempingről tudni érdemes
A 40 szobás szállodában klimatizált, kellemesen berendezett szobák (egyágyas-, kétágyas-, valamint akadálymentesített szobák, összenyitható családi apartmanok zuhanyzóval, WC-vel, LED TV-vel, széffel, minibárral, erkéllyel illetve balkonnal), étterem és kávézó (verandával a festői Ság-hegyre), fitneszterem, ifjúsági- és játszószoba várja a vendégeket. És bizony ezt meg is tapasztaltuk, amikor a sajtó munkatársaiként részt vehettünk a hotel bejárásán. Heinrich Mátétól azt is megtudtuk, hogy a szállodában 110 főt befogadó konferenciaterem és egy kisbolt is helyet kapott. Az épület közvetlen kapcsolatban áll a gyógy- és élményfürdővel, amelyet egy folyosón át érhetnek el a szállóvendégek, akik ingyenes fürdő- és szauna belépőt is kapnak ott tartózkodásuk idejére. A szálloda mellett egy minden igényt kielégítő kemping is működik – és, mint láttuk, ide is megérkeztek már az első külföldi vendégek.
Nyár elején már egy teljen megújult fürdő várja a Celldömölkre látogatókat, hiszen számos új élményelemmel bővül a fiatalokra, a családosokra és a sportra fókuszáló JUFA Vulkán Gyógy- és Élményfürdő – mondta el a frisss.hu-nak a marketing- és értékesítési igazgató. A komplexumban nagy hangsúlyt helyeztek a sportra, ahol nagy műfüves focipálya, strandröplabda-, és teniszpálya, multifunkcionális kézilabda-, kosár-, és focipálya, 6 pályás 25 méteres úszómedence, asztalitenisz asztalok, fitneszterem, kerékpárkölcsönző, túraútvonalak, kerékpárutak várják a hazai és külföldi vendégeket. 
Az egyes elemek egymásra épülésével komplex turisztikai vonzerőt képvisel majd a létesítmény, amely adottságaival és kiváló fekvésével jól beleillik az osztrák JUFA-szállodalánc koncepciójába. A fejlesztés összköltsége 2,8 milliárd forint volt.

A zárórendezvényen történt 
Az április 23-i eseményen Gerhard Anton Wendl, a JUFA Ungarn Kft. ügyvezetője elmondta: az egyik legnehezebb projektem volt, pedig már 43 szálloda létrehozatalában vehettem részt személyesen is. Annak ellenére, hogy sokan le akartak beszélni a beruházásról, de a kezdeti, gazdasági válság okozta nehézségek is ellenállást jelentettek, mi mégis biztosak voltunk abban, hogy itt, Magyarországon akarunk szállodát építeni. Sok hullámvölgy volt az elmúlt esztendők alatt, de sikerült! A helyi önkormányzatnak és az NFÜ-nek is külön köszönet jár a segítségért, támogatásért, de a beruházók és a befektetők kitartásáért is köszönet jár. A visszajelzések, az elmúlt két hét tapasztalatai azt sugallják, hogy mindenki elégedett. Bízunk benne, hogy a JUFA 52 szállodája, az 1,1 millió vendégéjszaka csak növekedni fog a celldömölki szálloda megnyitásával. 

A frisss.hu megtudta, hogy nemcsak egy hotel üzemeltetése, hanem a régió fejlesztése, a kistérség idegenforgalmának javítása is cél. 
Kovács Ferenc, a Vas megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy már nagyon kellett Kemenesaljának egy ilyen szép szálloda. 
A rengeteg látványosság szinte tárcán kínálja az idegenforgalmi, turisztikai lehetőségeket. Voltak próbálkozások, de az igazi láncszem, a minőségi szálláshely hiányzott – eddig. De csak eddig, hiszen a befektetők, a JUFA szállodalánc komoly fejlesztést jelentenek, jelentettek. Kemenesalja büszke lehet erre, és bízom benne, hogy a tudatosság, a szakszerűség eredményre vezet és a JUFA sem csalatkozik. Csak a hotel létrejötte 30-40 új munkahely létrejöttét jelentheti. 

Fehér László celldömölki polgármester köszöntő beszéde elején felelevenítette az előzményeket, a 2002-es támogatás-elnyerést, a 2005-ös fürdő-átadást, aztán a sí-táborban való találkozást a JUFA vezetőivel, majd a 2006-os egyeztetéseket, és a közös 2009-es pályázatot is.

Aztán a mai nap már a sikeré, de nem állunk meg, hiszen a szauna világ kialakítása tovább folytatódik, de lesz 40x20m-es tornacsarnok is, az pedig önmagáért beszél, hogy közel 30 ezer kezelés volt már a gyógyászati részlegen. Bízunk a fejlesztésekben továbbra is - tette hozzá a Celldömölk első embere. 

Ezután táncbemutató, majd a hotel (étterem, kávézó, fitneszstúdió,  játékszoba, vendégszoba) bemutatása következett, aztán a tulajdonos, a város polgármestere és az ügyvezető ünnepélyesen átvágta a szalagot hotel bejáratánál. A hotelhez csatlakozó külső területek bemutatása (sportpályák) után a kempinget is átadták ünnepélyes keretek között. 
A kempingről érdemes tudni, hogy 74 nagy lakókocsi beállót, 102 sátras parcellát, és négy ötszemélyes jurtát alakítottak ki vizesblokkokkal, mosogató- mosó- és szárítógéppel. A kemping közvetlen kapcsolatban áll a gyógy- és élményfürdővel, a vendégek ingyenes fürdő- és szauna belépőt is kapnak. 

A JUFA, mint különlegesség, és a távlati cél
Rudolf Wiedner , a JUFA Ungarn Kft. ügyvezetője a frisss.hu-nak a helyszínen elmondta, hogy a JUFA szállodaláncának különlegességét a hotel, a fürdő, és a kemping együttese adja. Az ügyvezető felelevenítette a kezdeti nehézségeket, az engedélyek beszerzését, de beszélt a pályázati pénzek és egyéb források fontosságáról, valamint a helyi polgármester fantasztikus támogatásáról is. 
A befektető abban bízik, hogy megvalósul távlati célja is és lesz még a celldömölki szállodán kívül is JUFA hotel Magyarországon. A frisss.hu a Celldömölkön töltött három óra alatt meggyőződött róla, hogy csak közösen, a várossal, az ügynökséggel és persze a befektetőkkel együttműködve sikerülhetett ez a projekt.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére