Bükfürdő varázslatos világa téged is rabul ejt!

frisss.hu Fotó: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum • 2015. június 24., szerda •
Több indokot is mondunk, miért érdemes célba venni Magyarország egyik legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdőjét.
Bükfürdő varázslatos világa téged is rabul ejt!

Van egy csodálatos hely a Nyugat-Dunántúlon, ahol minden korosztályt tökéletes kikapcsolódás vár. Bük óriási gazdagságra lelt, amikor határában meleg vizet találtak. 1965-ben gyógyvízzé minősítették az egyedi összetételű, több mint 15 000 mg/l ásványianyag-tartalmú termálvizet, és a medencék, később a fedett fürdő építésével, majd további fejlesztésekkel Bükfürdő fokozatosan Európa-szerte ismert gyógyfürdővé és gyógyhellyé vált.

Mert mi kell egy jó strandoláshoz? Mindenekelőtt az, hogy a gyerekek biztonságosan és önfeledten pancsolhassanak, miközben a szülők aktívan vagy passzívan, de végre lazíthatnak. És ha már sok volt a játék, árnyat adó fák tövében pihenhessen meg a család. Legyenek színes programok, ne rontsa el a fürdőzést a rossz idő, és még a nagyi is jól érezze magát. A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumban minden feltétel adott, ami a jó strandoláshoz és az igazi családi vakációhoz szükséges!

Miért is érdemes ellátogatni még a Büki Gyógy-és Élménycentrumba?

Először is, mert óriási a vízfelület! A 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkban fekvő fürdőkomplexum összesen 32 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel várja a vendégeket. A medencék hőfoka különböző: a legmelegebb a gyógymedencéké (37-39 Celsius-fok), a leghidegebb a szauna merülőé (16 Celsius-fok). A legkisebbeket speciálisan számukra kialakított gyermekmedencék várják, ahol biztonságos körülmények között pancsolhatnak.

Nem elhanyagolható tény, hogy itt időjárásbiztos fürdőzésben lehet része mindenkinek. Az egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő minden korosztály számára felüdülést nyújt: a sodrófolyó, a pezsgőágyak és a pezsgőmedence felejthetetlen élményt ígérnek. A felnőttek mellett az apróságok is jól érezhetik magukat, hiszen a legkisebbeket pancsolómedencék is várják, a nagyobbakat pedig egy három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszer szórakoztatja. A kellemes kikapcsolódást szolgálja még a félfedett, gyógy- és ivóvízzel feltöltött négyrekeszes medence. Ha elég a fürdőzésből, a gyermekes családok részére ott a játszószoba, ahol jól szórakozhatnak a sok színes játékkal. A kültéren három virágszirom alakú terasz csábít napozásra, a vendégek kényelméről pihenőágyak gondoskodnak.

Nem vagyunk egyformák. Van, aki a gyógyvízben szeret üldögélni, más a 28 fokos medencében úszni, megint más valamilyen sportolási lehetőséget keres. Ez utóbbiak válogathatnak a strandröplabda, strandkézilabda, lábtenisz, tollaslabda, kispályás focipálya közül. A merészebbek kipróbálhatják az ingyenes bel- vagy kültéri vízi csúszda valamelyikét. Az anakonda hosszú és kanyargós, a kamikáze hirtelen esésű, a családi csúszdán együtt nevethet kicsi és nagy, a hagymacsúszda pedig olyan érzést ad, mintha egy centrifugában lennénk. A legkisebbeket EU-konform játszótér, játszószoba és animációs programok várják.  Hároméves kor alatt a fürdőbe a belépés ingyenes.

A hely kiváló cél a pihenni vágyóknak, hiszen kültéren és beltéren egyaránt a pihenést segítik az elkülönített terek, teraszok, belső udvarok. Így azok is jól érezhetik magukat, akik egy időre kerülnék a gyerekzsivajt. A napozóágyak térítés nélkül vehetők igénybe a belső, tágas pihenőtereken csakúgy, mint az élményfürdő parkjában. A fürdéstől, játéktól megjön az étvágy. Az egész komplexum területén működnek a finom falatokat kínáló büfék, az egészséges ételeket felszolgáló éttermek.

A varázslatos erejű, egyedi összetételű – alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – bükfürdői gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. Néhányat kiemelve: a nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kalcium, fluor a csont anyagcseréjében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja.

A magas ásványianyag-tartalmú gyógyvíz jótékony hatására épülnek az alkalmazott terápiás eljárások. A gyógyvíz és a gyógykezelések együttes hatásának köszönhetően a panaszok enyhülnek, megszűnnek, visszanyerhető a testi és lelki harmónia. A fürdő szakorvosai a gyógyfürdő-kezeléseket tb-támogatással írják fel.

A legújabb szolgáltatás helyszíne a Medical Wellness Centrum, ahol orvosi felügyelet mellett és szakemberek irányításával különleges kezelési programot kínálnak a vendégeknek, akik termo spa vízágy masszázs, medical fitnesz, relax vagy egzotikus masszázstípusok közül is választhatnak. Az egészségmegőrző fitnesz segítségével megelőzhető a betegség, erősödik az immunrendszer.

A fürdő egész nyáron vidám és élményekben gazdag programokkal várja a családokat. Koncertek, gyerekprogramok, ügyességi vetélkedők, kreatív játékok és speciális akciók teszik színesebbé a pihenést.

 

közösség

további frisss

lap tetejére