Bronzot ért a magyar lányok teljesítménye!

szróbert-nso.hu • 2014. július 26., szombat •
A magyar női válogatott 10–9-re legyőzte Olaszországot a Margitszigeten zajló vízilabda Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, így a harmadik helyen végzett. A július 26-i összecsapáson nem kezdett jól a Merész-csapat, majdnem négy percre volt szükség ahhoz, hogy Bujka Barbara megszerezze az első magyar gólt, ugyanakkor az olaszok ekkor már kettőnél tartottak. A vége azonban jól sikerült, a mieinké lett a bronz!
Bronzot ért a magyar lányok teljesítménye!

Az első negyedben Keszthelyi Rita ötméteresből egyenlített, de Garibotti egy újabb emberfóros góllal megint az olaszokat juttatta előnyhöz, az első negyed végén 3–2 volt oda.
S bár a második ráúszásnál is a kék sapkás vendégek hozták el a labdát, a negyed két magyar emberelőnyös góllal kezdődött: előbb Antal Dóra, majd centerből Illés Anna juttatta a labdát az olasz kapuba – először vezetett a magyar csapat (4–3). Gangl Edina nagyszerűen védett ebben az időszakban, ezzel is magyarázható, hogy 4–4 után Antal (2) és Keszthelyi góljai válasz nélkül maradtak (7–4), a második negyed végén két gól volt a magyar előny (7–5).
Sajnos a harmadik negyedben semmi sem sikerült támadásban a magyar lányoknak, sem emberelőnyből, sem ötméteresből nem sikerült a kapuba találniuk – igaz, utóbbinál Keszthelyit a lövés pillanatában a víz alatt alattomosan megrúgták –, így a fonalat nagyon elkapó Bianconi két góljával Olaszország kiegyenlített, az utolsó negyed előtt döntetlen volt az állás (7–7).
Továbbra sem ment a támadójáték: Keszthelyi hiába hozta el a labdát a negyedik negyed elején, hiába kerültünk emberfórba, a lehetőség kimaradt. Az olaszok nem éltek az eséllyel, így a következő emberfóros helyzetből Kisteleki Dóra már megtörte a 11 és fél perces magyar gólínséget (8–7). Gangl emberhátrányos védéssel tolta meg a magyarok szekerét, Szűcs pedig távoli bombával újra kétgólosra növelte az előnyt.
Bár Di Mario nagyszerű löbböléssel feljebb hozta övéit, Bujka vízre pattintott ötméteresből válaszolt. Újabb emberhátrány, újabb Gangl-védés – sajnos mégis újabb olasz gól következett (10–9).
Az utolsó perc kezdetén a vendégek már az egyenlítésért támadhattak, az ejtésük azonban nem sikerült, így megmaradt a minimális magyar előny (10–9) – Merész András csapata küzdésből jelesre vizsgázva megszerezte a győzelmet és a bronzérmet!
Merész András együttese így a 2012-es eindhoveni kontinensviadalon, illetve a tavalyi barcelonai világbajnokságon szerzett bronzérme után ismét a dobogóra léphet fel egy nagy tornán, egyben megszerezte a női vízilabda 12. Eb-érmét, két arany és öt ezüst után az ötödik bronzot.


31. VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, MARGITSZIGET
NŐK, HELYOSZTÓK
A 3. HELYÉRT 
MAGYARORSZÁG–Olaszország 10–9 (2–3, 5–2, 0–2, 3–2)
A magyar csapat összeállítása: Gangl Edina - Czigány Dóra, Antal Dóra 3, Kisteleki Dóra 1, Szücs Gabriella 1, Takács Orsolya, Kisteleki Hanna, Keszthelyi Rita 2, Tóth Ildikó, Bujka Barbara 2, Csabai Dóra, Illés Anna 1  

Az olasz góldobók: Bianconi 3, Di Mario, Garibotti 2-2, Cotti, Emmolo 1-1 

közösség

további frisss

lap tetejére