Játszottunk és nyertünk: Haladás – Mezőkövesd 1-0

szrobert • 2014. április 26., szombat •
Minden mérkőzés fontos, de a váratlan kaposvári kudarc utáni hazai meccs most duplán fontos volt. Tóth Péter csapatkapitány vezérletével egész héten jó mentalitással edzettek a fiúk, s abban is nagyon bíztak, hogy a Mezőkövesd-Zsóry ellen meglesz mindhárom pont. Aztán nemcsak a csapat, de Artner Tamás vezetőedző várakozásai is teljesültek, a Haladás, ha nehezen is, de a 79. percben szerzett gólnak köszönhetően győzött, s így tovább ostromolja a dobogót.
Játszottunk és nyertünk: Haladás – Mezőkövesd 1-0

Családbarát meccsre hívogatott a Haladás vezetése, hiszen a labdarúgás jövőjét a gyermekek jelentik, ezért is kellett mutatniuk a zöld-fehér fiúknak a szombati bajnokin. Medgyes Zoltán az U21-es csapattal edzett, helyette Devecseri Szilárd csatlakozott a kerethez. A szombathelyiek megpróbálták ugyanazt a játékrendszert alkalmazni, ami a Honvéd ellen már sikerre vezetett. 


Helyszíni közvetítés az OTP Bank Liga 26. fordulójáról, a Rohonci útról
Haladás – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)
Szombathely, 2420 néző

Haladás: Rózsa - Fehér, Guzmics, Tóth P., Bosnjak - Simon, Iszlai (Gyurján 46’) – Hrepka (Németh M. 46’), Nagy G., Halmosi – Radó (Schimmer 89’) 

Mezőkövesd: Horváth T. – Búrány, Szalai, Gévay, Fótyik – Dobos (Takács 68’), Velicky, Harsányi, Bognár (Hegedűs 73’) – Rajczi, Menougong (Balajti 61’)

Vezette: Becséri Dániel (Erős, Horváth))    

1’ - Családbarát meccs lévén a bohóc végezte el a kezdőrúgást, majd a Mezőkövesd indította útjára a labdát.
3’ – Halmosi ment el a szélen, de beadására nem érkezett senki.
6’ – Bognár lövése jelezte, hogy a vendégek is pontért jöttek. 
10’ – Halmosi, majd Radó is lőhetett volna, de a védők mindkétszer beleléptek a lövésbe.
25’ – Radó ellen szabálytalankodtak mintegy 22 méterre a kaputól, a sértett végezte el, a labdát óriási bravúrral ütötte szögletre a vendégek kapusa. 
30’ – Nagy G. beadására Radó mozdult kiválóan, de a fejes mellé szállt.
39’ – Bognár szabadrúgása volt könnyű csemege Rózsának.

A szünetben két helyen is változtatott Artner Tamás, Gyurján és Németh M. szállt be a játékba.

46’ – Radó veszélyeztetett.
69’ – Szöglet után Guzmics fejese volt veszélyes.
72’ – Nagy G. lövését tenyerelte középre a vendégkapus, de Németh M. nem tudta lereagálni.
77’ – Gévay és Radó is sárga lapja borzolta a kedélyeket.
78’ – Nagyon nyom a Hali, de minden labda kifelé pattan.
79’ – Na végre, vezetünk!!! Fehér beadására robbant be kitűnően Radó, és Horváth T. most csak befelé tudta segíteni a labdát, 1-0!!!
Az ezt követő percekben visszaállt a Hali, és rengeteg szabálytalanság akadályozta meg a folyamatos játékot.
90’ + 3’ – Vége a meccsnek, nehezen, de megnyertük a meccset! Fontos három pontot szereztünk, szép volt fiúk!

Artner Tamás: Az első félidőben nehezen találtuk a mezőkövesdiek játékának ellenszerét, aztán az utolsó 20-25 percben már sok helyzetünk volt. Véber György csapatának nem a kieső helyen kellene állnia, hiszen ma is ezt bizonyították, jól játszottak. A két csere után, a második félidőben már felélénkült a támadójátékunk. Nálunk mindig van 4-5 olyan játékos, aki bátran játszva lehozza a meccset. Most is így volt.

Véber György: A mérkőzés, a látott 90 perc után most nehéz mit mondani. Az én csapatomból az hiányzik, ami a Haladásban megvan, mi még nem tudunk átlendülni a pozitív irányba, ha rosszul játszunk. Ma ismét elszalasztottunk egy olyan lehetőséget, amikor egy pontot mindenképpen be kellett volna gyűjtenünk. A karakter, a mentális erő kevés volt megint.   

közösség

további frisss

lap tetejére