Biliárd, sakk és labdarúgás együtt, ez a gombfoci!

szróbert-HCs • 2014. november 15., szombat •
A klubcsapatok közül a Juventus, a Bordeaux, a Monaco, a Barcelona, de még a hazai Békéscsaba is csatasorba állt, míg a válogatottak közül a német, és az olasz is elindult a II. Szombathely Open elnevezésű gombfoci kupán. Persze ez alkalommal, gombfoci lévén a csapatokat felnőttek és juniorok irányították, és nem is akárhogy. A Herényiek Házában nosztalgiáztunk.
Biliárd, sakk és labdarúgás együtt, ez a gombfoci!

Azért népszerű a gombfoci, mert egyszerűek a szabályok, és valósággal leképezik a nagy pályás labdarúgás szabályait – mondta el a frisss.hu-nak Gráfik Imre, aki Balaton-bajnokságot is nyert már szenior kategóriában. 
De kicsit fejjáték is, mert ahogy a klasszikusok is mondják a biliárd, a sakk és a labdarúgás keveréke. Vannak benne taktikai, és ügyességi elemek is és persze fejben is bírni kell. Igazi kihívás minden meccs és itt is nagy öröm nyerni – teszi hozzá Illés Péter, a verseny egyik főszervezője. 
Benkő János versenybíró pedig arról beszélt stábunknak, hogy azzal a reménnyel vágtak neki a nosztalgikus küldetésnek, hogy sokak örömére feltámasztják a szombathelyi gombfoci életet. Pár hónapja helyet találtak a Herényiek Házában, és azóta szombat délelőttönként itt múlatják az időt ezzel a csodálatos sporttal és a barátokkal. És novemberre annyi érdeklődő sportkedvelő gyűlt össze, hogy úgy gondolták, érdemes megversenyeztetni a legjobbakat. Most tizenhat felnőtt és négy junior korú induló volt, de természetesen szeretnék tovább fejleszteni ezt a sportágat, hiszen valódi közösségi élet indult el ezáltal. A frisss.hu megtudta, hogy szeretnének Sopronban is játszani a szombathelyi gombfocisták, de a soproniakat is szívesen hívják ide majd meccselni. 
A felnőttek tornáját egyébként Hicz János, a második helyen Inczédi Gergő végzett, míg a harmadik Csatlós Gábor lett. A junioroknál Balogh Johnny diadalmaskodott Pallag Máté előtt, a harmadik helyen pedig Benkő Dávid végzett. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére