Bezárt a világ második legnagyobb torrentoldala

Frisss/HVG - fotó: asva, extratorrent • 2017. május 18., csütörtök •
Az okokra még nem derült fény, de biztonsági szempontból minden adatot töröltek az üzemeltetők.
Bezárt a világ második legnagyobb torrentoldala

Hosszú ideje ádáz küzdelem dúl a jogvédő szervezetek és a kalózoldalak üzemeltetői, felhasználói között. Elég csak Magyarországra gondolni, ahol évente több razziát tartanak a szervertermekben a hatóság emberei. Az ok mindig ugyanaz: a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tesznek olyan szerzői műveket, zenei felvételeket, filmalkotásokat, amelyeket az oldalak üzemeltetői a jogosultak engedélye és díjfizetés nélkül, ezáltal jogosulatlanul használják fel, osztják meg.

Korábban a Bithumen, míg az utóbbi hetekben a Majomparádé oldalaktól hangos a hazai sajtó. Most pedig úgy fest, hogy külföldön is nagy változások következnek. Néhány éve a svéd tulajdonossal rendelkező KickAss torrent üzemeltetőjét ítélték el, a site pedig lehúzta a rolót.

Ez a kép fogadja az oldalra látogatókat

Nem szeretett volna erre a sorsra jutni az ExtraTorrent, amely néhány napja elérhetetlen, holott a világ második legnépszerűbb filemegosztó oldalaként üzemelt. Napi szinten milliós látogatói forgalmat könyvelhetett el, mégis bezárt az oldal. Azonban azt még csak találgatni lehet, hogy miért zárták be?! Az oldal tulajdonosai azonban egy rövid közleményben tudatták a felhasználókkal, hogy minden adatot töröltek a siteról.

Hogy valójában a lelkiismeretfurdalás vagy a jogvédők nyomosára történt mindez, nem derült ki, de ismerve az filecserélés alapjaira építő kalózokat, biztosra vehető, hogy hamarosan feltűnik egy klónoldal.

via

közösség

további frisss

lap tetejére