Ben Stiller most először beszélt a prosztatarákjáról

Frisss.hu/Yahoo.com - Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images For Paramount • 2016. október 05., szerda •
Két év kellett a Comming out-hoz.
Ben Stiller most először beszélt a prosztatarákjáról

Kedden este Howard Stern Showjában beszélt először Ben Stiller arról, hogy két évvel ezelőtt, 48 évesen "azonnal agresszív" prosztatarákot diagnosztizáltak nála és azóta meg is műtötték.

A most 50 éves színész a sebészével, Dr. Edward Schaefferrel ült be a SiriusXM Stern showjába, ahol a betegség alatt szerzett tapasztalatairól beszélt, és arra bíztatott mindenkit, hogy minél fiatalabb korban kezdjenek el szűrővizsgálatokra járni. Erről esszét is írt, amit a Mediumon posztolt rögtön a műsor után.

Stiller azt mondta, hogy a belgyógyásza javasolta neki a PSA-tesztet, ami egy vérvizsgálat prosztata-specifikus antigénekre. Pár évvel ezelőtt az orvosa látta, hogy Ben értékei emelkednek ezért elküldte urológushoz.

"Voltam MRI-n és biopsziát is végeztek, a szövettani után pedig nagyon tárgyilagosan közölték velem, hogy rákos vagyok." - mondta a színész-rendező.

 Végül Stiller felvette a kapcsolatot Dr. Schaefferrel, akit azután választott, hogy egy csomó másik orvossal már beszélt, köztük Robert De Niro orvosával is.

Mivel minden orvos a műtétet javasolta, Ben Stiller beleegyezett a beavatkozásba és a daganatát egy sebészrobot távolította el, laparoszkópos, radikális prostatektómiával, így az összes rákos sejtet el tudták távolítani.

A színész-rendező már két éve tünetmentes és rendkívül hálás, de félévente jár PSA-tesztre, biztos, ami biztos alapon. Ahogy az orvosa fogalmazott, szerencsés, mert időben diagnosztizálták.

Egyébként Stiller 46 éves kora óta jár PSA-tesztre, és ha nincs ez a vizsgálat, akkor sohasem tudja meg, hogy rákos. A showban azt is elmesélte, hogy lelkileg milyen hatással volt rá ez az egész, beszélt a műtéttől való félelméről és arról is, hogy a fejében már le is játszotta a temetéséről szóló filmet.

Miután megvolt a diagnózis, a neten nézett körül, hogy mik a hírek a témában, ekkor látta, hogy pályatársa, Robert De Niro is megküzdött a prosztatarákkal, ezért rögtön fel is hívta őt.

A színész-rendező arról is beszélt, hogy a műtét előtti reggelen azt mondta a 9 és 12 éves gyerekeinek, hogy csak egy vizsgálatra megy a kórházba, s bár megemlítette a rákot, nem akarta megijeszteni őket. Most már 100 százalékosan értékeli az életet.

Stiller elárulta, hogy éppen befejezték Noah Baumbach filmjét, ahol Adam Sandlerrel játsszák el Dustin Hoffman fiait. Viszont már úton van a következő forgatási helyszínre, Montreálba.

közösség

további frisss

lap tetejére