Bekuckózós, borongós hétvége jön

frisss • 2019. április 12., péntek •
Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője megosztotta velünk, milyen időre számíthatunk a hétvégén.
Bekuckózós, borongós hétvége jön

A hétvégén megmarad a változékony, áprilisi idő, bár pénteken és szombaton számottevő csapadékra nem kell számítanunk. Erős, viharos, északi irányú széllökések jellemzik majd a hétvége elejét, ezért a kirándulásra és szabadtéri tevékenységekre nem ez a pár nap lesz a legmegfelelőbb. Pénteken és szombaton a hőmérséklet lassan kezd el melegedni, de így is csak 10 fok körüli maximummal számolhatunk. Napsütésre egész hétvégén nagyon kevés az esély, érdemes borongós, hűvös időre készülni. Csapadék valószínűleg nem fog esni, néha rövid, csepergő eső fordulhat elő.

Pétervári Tibor vasárnapra rosszabb helyzetet jósol, a borongós, felhős idő mellé záporokat is kapunk. A szél változatlanul erős, élénk marad, főleg északi- északkeleti irányból. Valamiféle javulás jövő hét elejétől várható, emelkedik a hőmérséklet és a hét közepe felé eléri a 15-20 fokos normál értéket. Összességében a borongós hétvége után a Nagyhéten már kellemesebb lesz az idő, ezért addig is a család kikapcsolódásához társasjátékok és filmek a legjobb választások.

Jelenleg kettős fronthatás érvényesül, az ország keleti részében a melegfront, míg Vas megye egészében a hidegfronti hatások a dominánsak - zárta gondolatait a meteorológus.

közösség

további frisss

lap tetejére