Barlangokban készít drónfelvételeket a Kínában élő fotós

Frisss.hu/shutterbug.com - Fotó: Ryan Deboodt • 2016. október 21., péntek •
Egészen elképesztő.
Barlangokban készít drónfelvételeket a Kínában élő fotós

A Kínában élő Ryan Deboodt igazi felfedező, bár szakmáját tekintve "csak" egy fotós. Sokat dolgozik Vietnamban és Kínában, azon belül is szűkebb hazájában Bejingben. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a világ más tájain ne járt volna, a képein pedig az egész internet népe ámul.

Debodt, bár mást is szívesen fotóz, a barlangos képei hozzák igazán lázba az embereket, a magazinok és hírügynökségek sorba állnak nála. A fotói olyan portálokra is kikerültek, mint a National Geographic és annak Traveller változata, de a Big Picture Natural World fotópályázaton is díjazták.

Az állóképek mellett filmezéssel is foglalkozik, elismert operatőr, a videóit itt lehet megnézni, és tényleg érdemes némi időt rászánni, mert fantasztikusak.

A barlangos témáknál sem ragaszkodik feltétlenül a tükörreflexes fényképezőgépéhez, simán vált GoProra és drónra. Az sem szegi a kedvét, ha a barlangban akad egy-egy tó, vagy folyó, ilyenkor csak kajakba vágja magát és körbeevezi az egészet.


Járt már a világ legnagyobb barlangjában, a vietnámi Hang Son Szungban is, ami 150 méter széles és 180 méter magas, ide egy utasszállító repülőgép simán beférne.

közösség

további frisss

lap tetejére