Az LuK, a szakképzés támogatója

SzR-HCs • 2014. december 17., szerda •
Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. számára kiemelkedően fontos a szakképzés támogatása – a többi között ez hangzott el azon a szerdai eseményen, ahol a cég CNC szimulációs szoftvert adományozott a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium részére. A modern programot a szakképzésben résztvevő diákok naprakész tudásának támogatására használják fel.
Az LuK, a szakképzés támogatója

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere szerint országosan preferált és az elérendő duális képzés mintája lehet ez a szombathelyi szakképző iskola. Az LuK ügyvezető igazgatója pedig az intézményben zajló szakképzés mellett pedig még a munkaerő-piaci utánpótlás támogatását is fontosnak tartja.
Michael Reinig elmondta: Azért fontos számunkra a szakképzés minősége, és az iskola támogatása, mert olyan minőségileg képzett diákoknak kell a munkahelyekre kerülni, akiket rögtön használni is tudunk. Sajnos az elmúlt időszakban előfordult, hogy olyan szakismerettel jöttek hozzánk a diákok, hogy a képzésüket gyakorlatilag újra kellett kezdeni.

A szombathelyi iskola életében nagyon fontos a gyakorlati képzés, ezért aztán immár évtizedes kapcsolatot tartanak fenn az LuK-val. 2005-ben 12 gépi forgácsoló tanuló töltötte a cégnél a gyakorlati időt, most pedig már ennek a diáklétszámnak a négyszeresét képzik. Balogh Gabriella igazgató elárulta, hogy a jelenlegi tanévben 37 gépi forgácsoló, 4 mechatronikai technikus és 7 automatikai technikus tölti az LuK-ban a szakmai gyakorlatát.   

A bemutatott szoftvernek kulcsszerepe lesz a műszaki képzésben, a tanulók ugyanis a számítógépre telepített szoftveren keresztül megismerkedhetnek azzal a kezelőfelülettel, amely a CNC eszterga és maró megmunkáló gépeken található. Emellett megtanulják azt is, hogy milyen funkciókat tudnak az egyes menükkel elérni.
Az LuK továbbra is Szombathelyen képzeli el a jövőt, a diákoknak pedig azt üzeni, hogy megfelelő szakképesítés megszerzése esetén biztos munkahelyet találnak a Zanati úti telephelyen.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére