NŐmérő: Eláruljuk, hogy mi az igéző tekintet titka

kf • 2015. február 17., kedd •
Nem csak a Disney hercegnőknek és a Victoria’s Secret modelljeinek jár a gyönyörű, hosszú és dús szempilla. Mivel nem mindenki születik partvis pillákkal, ezért különböző fortélyokhoz kell folyamodni a várt eredmény eléréséhez. Ma már rengeteg olyan kozmetikum közül választhatunk, amelyek segítenek optikailag megnövelni a szempillánkat, de nem keltenek természetes hatást, hanem inkább egy termetes madárpókra hajazó tekintetet kölcsönöznek. Szerencsére a természetesen akad néhány jó tanács ha ritkásnak vagy rövidnek találjuk szempillánkat.
NŐmérő: Eláruljuk, hogy mi az igéző tekintet titka

Ricinusolaj:
A ricinusolajat a növény magjából nyerik, és szinte bármelyik patikában beszerezheted. Nem csak szempilladúsításra funkcionál, hanem például szemöldöksűrítés, székrekedés, és még gombás fertőzések ellen is hasznos. A pillákon látványos növekedést körülbelül két-három hét alatt érhetsz el vele.
A ricinusolajat kétféleképpen is alkalmazhatjuk:
Az egyik módja, amikor minden lefekvés előtt hígítatlan ricinusolajat csepegtetünk egy fültisztító pálcikára, és bekenjük vele a szempilláink tövét felülről. Reggel bő vízzel le kell mosni és nem kerülhet az olaj a szembe, mert akár irritációt is okozhat.
A másik alkalmazási módja pedig ha vattakorongot langyos vízbe áztatunk, és erre csepegtetjük az olajat. Töröljük át vele a csukott szemet, mossuk le, majd az egészet ismételjük meg mégegyszer.

Vitaminbomba a szemnek: olívaolaj
Bár annyira látványos növekedést nem érhetünk el vele, mint a ricinusolajjal, de egészségesen csillogó, fényes pilláid lesznek tőle. Akkor használjuk, ha elsősorban javítani szeretnénk a szempillánk állapotán, és a növesztés csak másodrangú. Elég, ha hetente néhány alkalommal ecseteljük vele a pillánkat. Ez hasonlóan történjen, mint a ricinusolajnál: lefekvés előtt egy fülpiszkáló segítségével kenjük be a szempillát, majd ébredés után mossuk le a fentmaradt olajat.

 

                                  


 

Már kaphatók olyan szempillaspirálok, amik szempilla-növekedést ígérnek, és természetes anyagokat tartalmaznak. A tapasztalatok szerint a hatás egyénfüggő, a kozmetikum nem minden esetben hozta meg a kívánt eredményt. Ha mégis e mellett a módszer mellett döntünk, különböző árkategóriájú spirálok közül választhatunk, ma már nem csak a luxuscikkek közt lehet megtalálni ezt a fajta készítményt.
Amerikában elterjedt egy gyógyszerfajta, amelyet eredetileg a zöld hályog kezelésére fejlesztettek ki, de az alkalmazók nagymértékű szempilla-növekedést tapasztaltak magukon. A hatóanyag alapján előállítottak egy olyan szert, amely kifejezetten a pillák növesztésére szolgál, de mellékhatásai közé tartozik a bőr elszíneződése, bebarnulása, sőt, a szemszín árnyalatának sötétedése is. Ha pedig a bőr egy más területére cseppen a gyógyszer, még szakállnövekedést is okozhat.



                                     


 

Egyéb praktikák: Szemfestékek mellett, a szempillát növelhetjük akár szempilla göndörítővel is. Ezt a szerkentyűt könnyen használhatjuk csak a szempilla tövénél rácsíptetjük a szempillákat a göndörítővel, közepes erősséggel nyomjuk majd elengedjük. Célszerű hajszárítóval langyosra melegíteni a szempilla göndörítőt, mert tartósabb lesz tőle és hosszabb pillát kaphatunk.

Ezenkívül vannak már 3D-s illetve 4D-s szempilla „beültetések”,, amivel garantáltan kölcsönözhetünk hatalmas szempillákat, viszont hátrányuk is van, mivel a pillákra illesztik a szálakat, ha kihullik a mű az igazival együtt veszítjük el. Ám ha nem akarunk tartós optikai tuningot akkor soros vagy tincses műszempillát is vásárolhatunk drogériákban és ugyanazt a hatást kelthetik, mint egy 4D-s szempilla, viszont alvás vagy fürdés előtt meg kell válnunk tőlük.

közösség

további frisss

lap tetejére