Az emberi teljesítőképesség határán

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. május 01., vasárnap •
A húsz akadály között a függeszkedés, a vizesárok leküzdése, a láncon kúszás, a farönk-cipelés és a gumikerék-görgetés is próbára tette a második alkalommal megrendezett Savaria Legio Race terepfutó-verseny indulóit. A Skorpió Box Klub sportrendezvényén jártunk.
Az emberi teljesítőképesség határán

Mindenki futott már életében nem egy iskolakört, szóval felmérheti bárki, hogy milyen kemény lehet terepen megtenni több mint 10 km-t, és, ha még megspékelik különböző akadályokkal ezt a távot, az még rátesz egy-két lapáttal – nyilatkozta honlapunknak a rajt előtti bemelegítéskor Koczka Tibor. 

A sportért felelős alpolgármester azután vágott neki az izzasztó megmérettetésnek, hogy átadta a gyermekek számára megrendezett 700 méteres verseny legjobbjainak járó elismeréseket. 

A versenyt az időközben eleredő eső is tovább nehezítette, de a közel 12 km-es táv is alaposan próbára tette a mezőnyt.  


A láncon kúszás, a 18 méteren keresztül függeszkedve haladás, a majomlétra, az álcaháló alatti iszapban kúszás és persze a terepfutás nehézségei ellenére sem maradt távol a mezőny a starttól – mondta el nekünk Varga Roland főszervező, aki a legjobb terepfutókkal összeállt egy fotó erejéig. 

A versenyen több kategóriában, így egyéniben, csapatban és családi kategóriában is győztest hirdettek. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére