Az ELTE-SEK minőséget nyújt

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 26., szombat •
Nemcsak diplomát, szakmát, minőséget, de jó megélhetést biztosító, gyakorlat-orientált képzéseket is nyújtunk – hangzott el az ELTE karneváli standján tartott fogadáson, péntek este.
Az ELTE-SEK minőséget nyújt

Az elmúlt évek hagyományait folytatva, a jól bevált gépész stand után, idén az ELTE standja fogadta a karneválozókat.

A térség országgyűlés képviselője és a város polgármestere jelenlétében megrendezett fogadáson az elsőként köszöntőt mondó dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora kiemelte, hogy nagy örömére szolgál, hogy a beiskolázási kampányt Szombathely városa mellett az együttműködő partnerek is támogatták. 

Nemcsak az ELTE érkezett Szombathelyre, szombathelyi születésű egyetemi oktatóként kicsit én is hazatértem. Ez egy nagy lehetőség a városnak, hiszen az egykori tanárképző főiskola újra régi fényében ragyoghat – fogalmazott a rektor.

Dr. Németh István, az ELTE-SEK rektor-helyettese házigazdaként minden döntéshozónak és minden partnernek megköszönte azt az eltökélt szándékot, mellyel a közös összefogás új időszámítás kezdetét teremtette.

A szeptemberben megkezdett esztendő lesz az első teljes évünk, úgy gondoltuk, hogy a gépész hagyományokat követve az ELTE-SEK beiskolázási kampányát itt, a karneválon nyitjuk meg. Annak ellenére, hogy a gépész-képzéssel kezdődött ez az átalakulási folyamat, mi kihasználjuk a lehetőségeket és a teljes képzési portfóliónkat bemutatjuk. Azt reméljük, hogy az integráció, az átalakulás a SEK-et az ELTE gyakorlat-orientált központjává teszi. Nemcsak diplomát, de szakmát, minőségi, gyakorlat-orientált és jó megélhetést biztosító képzéseket nyújtunk. A kampány során ezeket a kurzusokat szeretnénk népszerűsíteni – tájékoztatta honlapunkat az ELTE-SEK rektor-helyettese.

Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntőjében felidézte, hogy 1983 őszén vehette át jogi doktori diplomáját, és akkor nem gondolta volna, hogy 34 elteltével itt Szombathelyen köszöntheti az ELTE-t és annak szombathelyi születésű rektorát.
A soproni rabigát leráztuk, az ELTE lobogóját kitűztük, olyan felsőoktatási rendszer része lettünk, primus inter pares, mely Európában is előkelő helyen szerepel. Hajónk sokszor hánykolódik, de soha nem süllyed el – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője.  

Puskás Tivadar polgármester pedig arról beszélt, hogy Szombathely tiszteli az ELTE múltját és a 2000 éves város boldogan fogadja be a 400 éves felsőoktatási intézményt. 
Ebben a korban szükséges, hogy erős legyen a felsőoktatásunk, és ezt szolgálja, hogy hazánk legrégebbi egyeteme a legrégebbi városban indítson képzéseket – tette hozzá a város embere, majd arra emlékeztetett, hogy az összefogás eredményeként megindulhatott a műszaki képzés, de már az ELTE felirat is megjelent. 

A fogadás kötetlen beszélgetéssel zárult.    
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére