Az ellenfelek örülhetnek: Dancsó megígérte, hogy visszavonul

Szita Róbert • 2015. október 18., vasárnap •
Átadták a megyei príma díjakat. Sport kategóriában Dancsó ,,Kicsi” Zoltán lett a nyertes. A polgármester gratulált neki, Ő meghatódott, aztán édesanyja jelenlétében ígérte meg, hogy visszavonul a versenyzéstől.
Az ellenfelek örülhetnek: Dancsó megígérte, hogy visszavonul

A sport kategória jelöltjei között Kálovics Anikó hosszútávfutó olimpikon, valamint a Füle Magdolna és Bánhegyi Attila alkotta páros, vagyis a Szombathelyi Kötélugró Klub alapítói is ott voltak. 

A megyei príma

A győztes, Dancsó ,,Kicsi” Zoltán 1984 óta kick-bokszol, edzője: Koszogovits Mihály. 1995-2012 között számos versenyt megnyert, 6 alkalommal világbajnok lett. Manapság már inkább az ifjúság nevelésével, foglalkozik, edzéseket vezet, így aztán rengeteg tanítványa is megízlelhette már a győzelem ízét.  

A díj átvétele után a príma mindenkinek megköszönte a támogatást, hiszen – mint elérzékenyülve elmondta - nagyon sok segítője volt Szombathelyen, és külön öröm volt számára, hogy itt védhette meg profi világbajnoki címét. ,,Kicsi” hétvégén még versenyzett egy jót Prágában, de idén, 38 esztendősen - és ezt édesanyjának is megígérte – biztosan visszavonul. Örülhetnek az ellenfelek, bár a tanítványok már kopogtatnak.

Tisztségek és sikerek

Dancsó ,,Kicsi” Zoltán tisztségei és legnagyobb sikerei:  
Súlycsoportja:-79 kg, -84 kg. Övfokozata: VI. dan. 1984-től foglalkozik a kick-box sporttal. 2001 szeptemberétől a Controll SE szakosztályvezetője, és a felnőtt kick-box csoport edzője, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnökségi tagja, hatszoros világbajnok, négyszeres Európa-bajnok.

 

közösség

további frisss

lap tetejére