Az éjjel véget ért...

Frisss/NSO - fotó: Irish Mirror/Getty Images • 2017. június 10., szombat •
Történelmi kudarc Andorrán - míg a magyar válogatott kínlódott és vereséget szenvedett, Európa több országában is parádés mérkőzéseket láthattak a labdarúgás szerelmesei.
Az éjjel véget ért...

Egy éve még feszült izgalommal vártuk, hogy vajon Bernd Storck irányította nemzeti tizenegy mire lesz képes a kontinens legnagyobbjai között. Aztán az álom - ahogy az éjjel - csak nem akart véget érni. Ausztria, Izland és Portugália sem tudta felkelteni a magyarokat, míg a belgák ellen elszenvedett vereség szinte törvényszerű volt.

Joggal reménykedtek a szurkolók, hogy a világbajnoki selejtezők során is lesz ok az örömre. Sajnos úgy fest, hogy a Soho party slágere eléggé megkarcolódott. Az éjjel bizony véget ért, csak a válogatottunk nem ébredt még fel.

A felkészülési mérkőzésekre még rá lehetett sütni, hogy gyakoroltak fiaink, de az éles találkozókon rendre befulladt csapatunk. Svájc és Portugália toronymagas esélyese a "B" jelű csoportnak, mégis meglepő volt látni, hogy Cristiano Ronaldóék milyen könnyen játszik a magyarokkal, ráadásul a Feröer-szigetek elleni döntetlen sem nevezhető kalkulált veszteségnek.

Péntek este viszont minden korábbi várakozást sikerült alulmúlnia Dzsudzsák Balázséknak. Andorra la Vella nem lesz a magyar turisták kedvenc úti célja, ez már biztos. Erről viszont nem a hazaiak, hanem a nemzeti válogatottunk tehet, mert amit a 90 percben bemutattak, azt nehéz lenne futballnak nevezni. Ötlettelen és súlytalan támadójáték mellé, bizonytalan védekezés párosult. Nem meglepő, hogy a félig amatőrökből álló Andorra együttese szívvel-lélekkel hajtva három pontot sikerült otthon tartaniuk. Túlzás nélkül állítható, hogy megérdemelt sikert arattak. Ez a siker számunkra inkább keserű szájízt ad, mert a bukásunk történelminek nevezhető.

A FIFA-világranglistán 211 válogatott található. Ezen foglalja el  a 186. helyet Andorra, míg Magyarország a 33. pozíción állt a mérkőzés előtt. Ez az 1-0-ás vereség hatására bizonyára változni fog. Miközben alig egy év alatt sikerült felébreszteniük labdarúgóinknak a szurkolókat. A legutóbbi négy mérkőzést elvesztettük, ráadásul rúgott gól nélkül. Szóval ideje felébredi, mert bizony az éjjel véget ért!

*

A 2018-as Oroszországi Világbajnokság selejtezőjének pénteki játéknapján további nyolc mérkőzést játszottak. A B-csoportban Svájc és Portugália is behúzta a kötelezőt.

Az A-csoportban óriási mérkőzést vívott egymással a házigazda EB-ezüstérmes, Franciaország és Svédország. Utóbbi gárda sikeresen kinőtte azt a megbélyegzést, hogy sikert csak Ibrahimovic-csak képesek elérni. Frappáns csattanót adtak a kétkedőknek a svédek, hiszen Giroud bombáját követően, hasonlóan szép góllal egalizáltak, majd érkezett Toivonen  - aki egykor Dzsudzsák csapattársa volt a PSV-ben - és a 3 pont mellé megszerezték a csoport első helyét is. Hollandia Luxemburgot, míg Fehéroroszország Belgiumot verte.

A játéknap legszebb mozzanata:

A "H" jelű csoportban sem született meglepetés, hiszen a hollandok az észteket, míg a ciprusi válogatott Giblartár együttesét fektették két vállra. A játéknap egyetlen döntetlenjét Bosznia és Görögország játszotta, ezzel pedig továbbra is elérhető közelségben maradt mindkét gárdának a csoport második helye.


EREDMÉNYEK:

Andorra - Magyarország
1-0
(1-0)


Magyarország: Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh N., 56.), Tóth B. – Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler, Stieber Z. (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai R., 71.) – Eppel.
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Gólszerző: Rebés (26.)
A csoport állása (6 mérkőzés után)
1. Svájc 18 pont
2. Portugália 15 pont
3. MAGYARORSZÁG 7 pont
4. Feröer 5 pont
5. Andorra 4 pont
6. Lettország 3  pont

 

A-csoport

Hollandia–Luxemburg 5–0
(Robben 21., Sneijder 34., Wijnaldum 62., Promes 70., V. Janssen 84. – 11-esből)
Svédország–Franciaország 2–1
(Durmaz 43., Toivonen 93., ill. Giroud 37.)
Fehéroroszország–Bulgária 2–1
(Szivakov 33. – 11-esből, Szavickij 80., ill. Kosztadinov 91.
A csoport állása:
1. Svédország 13 pont (12-4)
2. Franciaország 13 pont (11-5)
3. Hollandia 10 pont
4. Bulgária 9 pont
5. Fehéroroszország 5 pont
6. Luxemburg 1 pont

 

H-csoport

Gibraltár–Ciprus 1–2
(A. Hernandez 30., ill. Chipolina 10. – öngól, Szoteriu 87.)
Bosznia-Hercegovina–Görögország 0–0
Észtország–Belgium 0–2
(Mertens 31., Chadli 86.)  

A csoport állása:
1. Belgium 16 pont
2. Görögország 12 pont
3. Bosznia-Hercegovina 11 pont
4. Ciprus 7 pont
5. Észtország 4 pont
6. Gibraltár 0 pont

közösség

további frisss

lap tetejére