Az anyai ösztön lett a veszte egy medvének

Frisss/cas.sk/facebook - fotó: cas.sk/facebook • 2017. június 08., csütörtök •
Kokaván lőtték ki azt az anyamedvét, amely több településre is bemerészkedett, hogy felkutassa eltűnt utódait.
Az anyai ösztön lett a veszte egy medvének

A Budapesttől 180 kilométerre északra található egy barátságos téli üdülőhely, Kokava. Itt történt a szomorú eset, amely rengeteg embert megérintett. A természetvédők ugyanis már napokkal korábban megjósolták a mackó szomorú sorsát. Az anyamedve és két bocsa rendszerint a Tátra és Liptó vidékeit járták, gyakran az emberek közé is bemerészkedve. A lakosság életét védve úgy gondolták, hogy jobb lesz, ha máshol talál otthonra a kis család. Ennek némileg ellent mond, hogy a természetvédelmi ügynökség szakemberei altatólövedékkel kábították el a két kis bocsot, és a bajmóci állatkertbe szállították, ahol karanténba helyezték őket. Ezt követően kerülnek majd Magyarországra - írja a Čas.sk.

Az anyamedve azonban nehezen viselte kölykei hiányát és elindult megkeresni őket. Csütörtök este Kokaván volt, ahol utoljára látta bocsait. Itt felmászott egy fára, pont a helyi iskola és óvoda mellett. A természetvédelem munkatársai, rendőrökkel, tűzoltókkal és vadászokkal siettek a helyszínre. Majd a polgárok életének védelme miatt a polgármester megadta a medvére a kilövési engedélyt. Félő volt ugyanis, hogy agresszivitása miatt megtámadja a közelében lévő embereket is.

Az engedély ellenére a vadászok nem értettek egyet a döntéssel, így gumilövedékkel próbálták elzavarni a medvét, ami még jobban felbőszítette, így kénytelenek voltak éles lőszert használni és egy autóból lőtték le az anyamedvét. A kis bocsok pedig egy meg nem nevezett magyarországi nemzeti parkban tölthetik életük hátralévő részét, ahol elszoknak az ember jelenlététől, és megtanulnak természetes környezetben élni.

Look who joined the fun today at Lake Tahoe! Thanks to our KCRA 3 viewer Pallas Buckley for sharing this cute video with us.

Közzétette: KCRA Edie Lambert – 2016. augusztus 2.
via

közösség

további frisss

lap tetejére