Az '56-os forradalom jegyében egész napos rendezvénynek adott otthont az ŐrvidékHáz

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 04., péntek •
Több neves vendég tartott előadást, de híradós anyagok, újságok és kiállítás is segítette a múltidézést.
Az '56-os forradalom jegyében egész napos rendezvénynek adott otthont az ŐrvidékHáz

Magyarország ezekben a napokban világtörténelmet írt címmel tartott konferenciát az ŐrvidékHáz. Neves vendégek szólaltak fel a rendezvényen, amely három szekcióra volt osztva. A tematikus programok során megtudhattuk milyen volt a csendőrök élete, de bepillantást nyerhettünk egy szombathely orvos mindennapjaiba, aki ott volt az 56-os megmozdulásokon.

A korhű jelmezek és televíziós anyagok mellett, a jeles eseményre nyomtatott Vasi Hírlapot kapott minden kedves vendég, akik közül többen azonnal el is olvasták az újságot.

A magyar kormány az idei évet az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévévé nyilvánitotta, és ezért szerettünk volna méltóképp megemlékezni a névtelen hősökről - mondta Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója. Sajnos sokáig tabuként kezelték és ellenforradalomnak nevezték ezt a csodát. Csoda volt, hiszen egy kis nép lázadt fel, a diktatúra ellen. Igaz rövid időre szóló győzelmet arattunk, de most a 60. évforuduló alkalmával szerettük volna feleleveníteni az utókor számára.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére