Autóbusszal, tűzoltóautóval és kamionnal is elbántak

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. szeptember 23., szombat •
Darázs Ádám és Gadó András erősemberek előbb egy tűzoltóautót, majd egy családokkal teli autóbuszt, végül egy kamiont is megmozgattak. Az Európai Mobilitási Hét Autómentes Napján jártunk.
Autóbusszal, tűzoltóautóval és kamionnal is elbántak

Az Európai Mobilitási Hét szombathelyi rendezvényeinek zárónapja kerékpáros reggelivel indult a Fő téren, aztán bölcsődések, óvodások és általános iskolások trükkös bringákkal, pedálos, valamint elektromos kerékpárokkal ügyességi versenyeken vettek részt, de a kerekesszékes kosárlabda sem maradhatott el. 

Ezután a Savaria Szimfonikus Zenekar népszerű dallamai szórakoztatták a közönséget, majd a Vas megyei Fittaerobic Egyesület és a Galaxy Fitness Club versenyzői következtek, végül pedig múltidéző belvárosi bringatúrán vehettek részt, akik a 20’-as, 30’-as és a 40’-es évek ruháiba öltöztek és kerékpárra pattantak. 

Az érdeklődők ezután átköltöztek a Rákóczi utcába, az Iseum elé, ahol a tavalyi után immár 2. alkalommal az erősemberek is bemutathatták ezen az autómentes rendezvényen az egészen ember feletti képességeiket. Tavaly versenyeztek, idén pedig bemutatót tartottak.  

Gadó András, szombathelyi erősember egy olyan autóbuszt húzott el, amelyen rengeteg gyerek, családok, összesen közel 50 fő foglalt helyet. 
Mintegy 20 tonnát húztunk el barátommal, Darázs Ádámmal, ezzel azt szerettük volna bemutatni, hogy egyre népszerűbb sportág Szombathelyen is az erős emberek sportja és, hogy szükséges már gyermekkorban minél többet sportolni – fogalmazott honlapunknak nyilatkozva Gadó András, akitől azt is megtudtuk, hogy számára ezzel véget ért a cseppet sem zökkenőmentes szezon, melyet nem kevés sérülés hátráltatott, de ezek ellenére is sikerült megszereznie a könnyűsúlyú magyar bajnoki címet.   

Darázs Ádám, a Magyar Erősember Szövetség vezetője arról beszélt honlapunknak, hogy szerinte a tűzoltóautó elhúzása volt a legnehezebb.
Ennek a járműnek teljesen más volt a súlypontja. Az ilyen versenyszámoknál nagyon fontos, hogy mennyire gördülékeny az autó.  A súly, a tengelyszám, a keréknyomás mind-mind fontos tényezők – tette hozzá a tavalyi Masters Európa-bajnokságon az előkelő 3. helyet megszerzett erősember, illetve sportvezető. 
 

Az esemény végén, ahogy cikkünk elején megjelent fotónkon is látható, a gyerekek is megpróbálták egy ,,kis" segítséggel megmozdítani a kamiont.

Az Európai Mobilitási Hét rendezvényeit jövőre is lebonyolítják Szombathelyen. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére