Autóbalesetet szenvedett Puskás Tivadar polgármester, a másik autó sofőrje meghalt

frisss.hu, vas.katasztrofavdelem.hu fotó: illusztráció • 2016. június 07., kedd •
A polgármester autója frontálisan ütközött egy másik személyautóval a sárvári elkerülőn.
Autóbalesetet szenvedett Puskás Tivadar polgármester, a másik autó sofőrje meghalt

Összeütközött két személyautó 15:10 perckor a 84-es főúton, Sárvár és Gérce közötti szakaszon. A balesethez a sárvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. Elsődleges információink szerint az eset során több ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.  A rendőrök a forgalmat mindkét irányból Sárvár belterülete felé terelik.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Frissítés: Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is a sérültek között volt, az ő Skoda típusú hivatali autója ütközött. Úgy tudjuk, a másik autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A másik autóban négyen utaztak, köztük a Puskás Tivadar, polgármester, valamint Lakézy Gábor, a Városüzemeltetési Osztály vezetője, mindketten könnyű sérüléseket szereztek, de a polgármester, korábbi mentőtiszt is segített a sérültek ellátásában.

A polgármesteri autó sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, őt már a Markusovszky Kórházba szállították.

Információnk szerint a balesetet az áruszállító autó okozta, a másik sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést. 

Szombathely önkormányzatának közleménye:

Két autó ütközött össze ma délután Sárvár térségében, a 84-es úton. Egy kisáruszállító autó az úton megpördült és frontálisan ütközött a polgármesteri hivatal gépkocsijával. Az autóban dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és két munkatársa, valamint a szolgálati gépkocsi vezetője utazott.

Az ütközés következtében a kisáruszállító autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

A mentők Szombathely polgármesterét, munkatársait és a gépkocsivezetőt kivizsgálásra a Markusovszky kórházba szállították. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a balesetben mindannyian könnyű sérülést szenvedtek.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata részvétét fejezi ki a balesetben elhunyt áldozat hozzátartozóinak.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére