Hende Csaba munkáját a választási eredmények igazolják

szróbert • 2014. április 17., csütörtök •
Szombathelyért mindent, Szombathelyt semmiért – idézte fel Éhen Gyula szavait országgyűlési mandátumának átvételekor Hende Csaba. Április 17-én, a szombathelyi Városháza sajtótermében – a város vezetői, önkormányzati képviselői és a hivatal munkatársai előtt - elhangzott, hogy a választási eredmények Hende Csaba több éves jó munkáját igazolják.
Hende Csaba munkáját a választási eredmények igazolják

Az 1. sz. országgyűlési választó-kerület eredményeit ismertető dr. Hollósy Tamás elmondta, hogy az április 6-i választás érvényesen és eredményesen zajlott le. Összesen 70.912-en szavazhattak, melyből 46.255 állampolgár élt is szavazati jogával. A frisss.hu megtudta, hogy 45.852 érvényes voks érkezett be, amiből a legtöbb szavazatot a Fidesz-KDNP jelöltje, Hende Csaba kapta, az eredményekkel szemben jogorvoslati kérelmet nem adott be senki. 
A fentiek alapján megállapítható, hogy a választópolgárok Hende Csabát választották országgyűlési képviselővé – tette hozzá a megbízólevelet átadó dr. Hollósy Tamás.

A választókerületi választási bizottság elnöke személyes hangvételű megszólalásában még kiemelte, hogy III. Béla jegyzője óta tudjuk, hogy mi, magyarok ezeregyszáz éve tartunk országgyűléseket. Azt, hogy Hende Csaba képviselő úr jól dolgozott, azt pedig a választási eredmények mutatják. 
Miután eredményes parlamenti tevékenységet kívánt, klasszikus idézettel fordult Hende Csabához: ,,Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül”.

Az ünnepélyes pillanatban Éhen Gyula egykori polgármestert idézte Hende Csaba országgyűlési képviselő: ,,Szombathelyért mindent, Szombathelyt semmiért”.   

Ezt követően Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nagy napnak nevezte a mait, hiszen - mint mondta – a mostani választások azt igazolták, hogy jó úton járunk, akik az ország kormányát keményen fogják, azok jó irányba vezetik az országot. 
Számunkra nagy megtiszteltetés, hogy a kormány egy tagját választottuk meg országgyűlési képviselőnek. Megköszönöm Hende Csabának, hogy Szombathelyért, a Szombathelyen dolgozókért úgy tevékenykedett, hogy ez mindenki elismerését elnyerte. Annak örülnék, ha a következő négy esztendőben is ilyen szemléletű emberek képviselnék Szombathelyt, hiszen egy város akkor mehet előre, ha minden szinten segítőkre talál. Hende Csaba miniszterként és képviselőként is úgy képviselte és képviseli majd a jövőben is városunkat, hogy az mindannyiunk javulására, jobbulására, érdekeink kiszolgálására szolgál majd. Országgyűlési képviselőként dolgozni az ország legszebb házában a legfelemelőbb feladat – méltatta Hende Csaba elmúlt időszakban végzett munkáját a város polgármestere.  

Ugyanezen a napon V. Németh Zsolt Körmenden vette át mandátumát.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére