Atlétika: nagy dobásra készülnek a kalapácsvetők

Szita Róbert • 2015. augusztus 07., péntek •
Székesfehérvárott rendezik a 120. Atlétikai Magyar Bajnokságot, a hazai idény bajnoki csúcspontját, ami egyben az utolsó itthoni verseny lesz a pekingi világbajnokság előtt. A hétvégi sporteseményen az olimpiai bajnok Pars Krisztián is dobókörbe áll. A kalapácsvetés döntőiről a frisss.hu is közvetít majd.
Atlétika: nagy dobásra készülnek a kalapácsvetők

Úgy gondolom, hogy az augusztus 8-i országos bajnokság és a következő két hét nagyon fontos lesz a számomra, hiszen az a legfontosabb, hogy sérülésmentesen legyek túl a székesfehérvári versenyen és az azt követő edzéseken. Nagyon oda kell figyelnem a technikai és az erőnléti edzésekre is, hogy olyan állapotba kerüljek, amilyenbe szeretnék lenni majd Pekingben – nyilatkozta honlapunknak Pars Krisztián. 

A makacs deréksérülésem miatt az idény során viszonylag sokat ki kellett hagynom, de remélem elég lesz a következő 2 hét arra, hogy stabilizáljam a jó formámat. Fájdalmas lesz, de nem adom fel, hiszen végre világbajnok szeretnék lenni – folytatta a frisss.hu kérdéseire a választ a Dobó SE olimpiai bajnoka. 

Az augusztus végi pekingi világbajnokságon nagyon nagy versenyre számítok a lengyel Faydekkel, de bízom benne, hogy képes leszek a 82 méter feletti eredményre, ami elegendő lehet az aranyéremhez – tette hozzá Pars Krisztián.

Az OB-val kapcsolatos legfrissebb információ, hogy a férfi kalapácsvetés mezőnyéből hárman írásban visszaléptek, így a selejtező elmarad, de a másik kiválóság, a Dobós SE junior Európa-bajnoka, Halász Bence biztosan versenybe száll.

Ez a változás lehetővé teszi, hogy a női kalapácsvetés selejtezője a benti dobópályán kerüljön megrendezésre.

A női kalapácsvetés selejtezőit pénteken 16 órától rendezik, a korosztályos világranglista-vezető, Gyurátz Réka döntője szombaton 14 órakor lesz, a legjobb férfi kalapáűcsvetők, élükön Pars Krisztiánnal pedig ugyancsak szombaton, de 18 óra 20 perctől versenyeznek. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére