Atlétika: Pars Krisztián vasárnap világbajnok lehet

Szita Róbert • 2015. augusztus 21., péntek •
Az olimpiai bajnok Pars Krisztián, az ifjúsági világbajnok Gyurátz Réka és edzőjük, Németh Zsolt is csatlakozott csütörtökön az atlétikai világbajnokságon szereplő magyar csapathoz. Mindkét szombathelyi kalapácsvető biztató formában várja az év versenyét.
Atlétika: Pars Krisztián vasárnap világbajnok lehet

A 2008-as olimpia helyszínén, a pekingi Madárfészekben már minden készen áll, hogy magyar idő szerint szombaton hajnalban az idei év legfontosabb versenye, a jövő évi ötkarikás játékok szempontjából is kiemelt jelentőségű szabadtéri világbajnokság elkezdődjön.

A nyitónapra várva nemcsak az IAAF Tisztújító Kongresszusa adott témát, hanem a szervezet és egyik  főtámogatójának  közös, új kezdeményezésének bejelentése is, amelynek kapcsán számítanak a „sportok királynőjének” rajongóira is.

Pénteken lesz az első csapatértekezlet, ahol a magyar csapat vezetője smerteti majd a lehetőségeket, illetve az akkreditációt is el kell még intézni a Japánból megérkezetteknek. Mindenki egészséges és rendben van – áll a Magyar Atlétikai Szövetség közleményében. 

A szombathelyi Dobó SE olimpiai bajnoka, Pars Krisztián szombaton hajnalban 4 óra 55 perckor, a második selejtezőcsoport tagjaként lép először dobókörbe, majd magyar idő szerint vasárnap kora délután (12.15) már a döntőt is megrendezik. Gyurátz Réka augusztus 26-án, szerdán selejtez majd.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére