Atléták a Sugár úti dobókörben (fotógalériával!)

SzR-TT • 2014. május 18., vasárnap •
Yvett elvonult, a teljes magyar mezőny viszont felvonult, csak Pars Krisztián és Pásztor Bence hiányzott a legjobb hazai dobó atléták közül. Történt ugyanis, hogy Atlétikai Magyar Szuperliga címmel teljesen új versenysorozatot indított útjára a Magyar Atlétikai Szövetség. Május 17-én Szombathelyen, a Sugár úti Atlétikai Centrumban mindkét nem és minden korosztály legjobb súlylökői, diszkoszvetői, és kalapácsvetői randevúztak - tudta meg a frisss.hu Horváth Vilmostól, a Dobó SE elnökétől. Tekintse meg a versenyen készült fotóinkat is!
Atléták a Sugár úti dobókörben (fotógalériával!)

A nívós viadalt a szombathelyi Németh Pál Dobóakadémia rendezte. A szervezők azt tűzték ki célul, hogy a sportágat népszerűsítsék, a versenyzési lehetőségeket mind mennyiségileg, mind minőségileg fejlesszék, valamint az aktív atletizálás értékét és a sportolók megbecsülését növeljék. 
Bár olimpiai bajnokunk, Pars Krisztián a puero-ricói Grand Prix-verseny miatt nem indult (megjegyzendő azonban, hogy nagyon jó 79,31 méteres eredménnyel győzött a szlovák Lomniczky előtt), az U20-as korosztályban versenyző Pásztor Bence pedig Halleban állt dobókörbe (ő is győzött, hiszen a 6 kg-os szert 80,25 méterig repítette), ám az ifjúsági világbajnok Gyurátz Réka, és a rekordokat halmozó legnagyobb tehetség, az ifjúsági olimpiára készülő Halász Bence ott volt a dobókörben. 

Az atléták verenyéről a frisss.hu-t Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke tájékoztatta.
A mostani verseny azért volt különleges, hiszen egy többfordulós országos sorozat első állomásán, Debrecenben a futók és az ugrók, míg Szombathelyen a dobók találkoztak. A gyermek, az újonc, a serdülő, az ifjúsági, az utánpótlás és a felnőtt kategóriák hazai legjobbjai álltak dobókörbe. Az első négy helyezett a felnőtteknél pénzdíjban is részesült.  Azt hiszem a sportág népszerűsítése, a fiatalokkal történő megszerettetése és a versenyeztetés a legfőbb cél. Itt voltak a versenyen a legjobb hazai kalapácsvetők, Hudi Ákos, Németh Kristóf, Németh József és a legnagyobb magyar tehetség, a még mindig csak 16 esztendős Halász Bence, aki minden versenyszámban és még a felnőttek között is elindult. A lányoknál Gyurátz Réka, Völgyi Helga, Banga Beatrix és Gergelicz Cintia is jó eredménnyel rukkolt elő. A hölgyeknél abban bízunk, hogy pár év múlva esetükben is átvesszük a hazai hegemóniát a veszprémiektől  - nyilatkozta Horváth Vilmos

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére