Amerikai foci: jobb csapattól nem szégyen kikapni

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 05., vasárnap •
A tavaly elmaradt jubileumi mérkőzést pótolta a Szombathely Crushers. Az ellenfélnek választott Vienna Knights nagyon erős csapatnak bizonyult, az osztrákok még jóval előbbre tartanak. Az SZSE pályán jártunk.
Amerikai foci: jobb csapattól nem szégyen kikapni

Optimális időjárás és fantasztikus szurkolótábor fogadta a szombathelyi és bécsi csapatot. A jubileumi meccs előzményeiről ITT már írtunk.
,Mi a nevünk? Crushers! Mit csinálunk? Zúzunk! 1,2,3, győzelem!” - csatakiáltásra összekapaszkodtak a hazaiak, majd kezdődött a ,,csata”.  


Az ellenfél
Bécsből érkezett a Vienna Knights, mely az osztrák első osztályú bajnokság éllovasaként nagyon erős és sportszerű csapat, akiktől sokat lehet tanulni. Az 50-60 fős kerettel rendelkező vendégcsapat tagjaival 12 edző foglalkozik.

A közös edzés

Délelőtt egy jó hangulatú, de kemény edzésen vettünk részt, sokat tanultunk az osztrákok edzőitől és azt is megbeszéltük, hogy tartjuk a kapcsolatot és többször tartunk majd közös tréningeket – árulta el honlapunknak Tatár István, a szombathelyi csapat kapitánya, akitől azt is megtudtuk, hogy a téli alapozás idején többen eltávoztak a szombathelyi csapattól, de a kemény mag megmaradt, mivel csupán 35 aktív játékosa van a szombathelyieknek, a cél a pontszerzés volt, ám sajnos ez még nem sikerült.

A meccs
A Crushers ugyan kikapott 0-45-re, de nagyon jó meccs volt. Korrekt volt az ellenfél. 
Úgy gondolom, jobb csapat ellen nem szégyen kikapni. Előjöttek a hibáink, amelyeket ki kell javítani. A szombat délutáni meccsen bebizonyosodott, hogy ehhez a sportághoz heti 1 edzés nem elég, hiába gondolják közülünk sokan így. A diffense úgy gondolom végig küzdötte a meccset, igazi csapatként, szívvel játszottak. Az offense viszont sok hibát vétett, amelyet ki kell javítani. Sokan, így én is most játszottunk először új posztunkon. Rengeteget kell még fejlődnöm az irányító poszton, hiszen nekem kellene a csapat motorjának lenni, ezért aztán igyekszem minél többet edzeni és legközelebb már nem csalódást okozni. Jó felmérés volt ez a csapatnak, hogy miben kell még sokat fejlődnünk. Úgy gondolom, kicsit nagyobb sikerünk lesz a bajnokságban azzal, hogy ilyen erős csapattal edzhettünk és játszhattunk. Egységként kell dolgoznunk, nem pedig egyénként. Ez még az offensben hiányzik, de mindent megteszünk, hogy összeálljon a csapat – értékelte a jubileumi meccset Tatár István. 


 
A Crushers számára a bajnokság március 25-én indul, Tatár Istvánék itthon kezdik meg a szereplésüket. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére