Amíg felszáll a buszra, addig feltölt az akkumulátor

SzR-alternativenergia.hu • 2015. április 17., péntek •
A világ leggyorsabban feltölthető akkumulátorával felszerelt buszt mutattak be Kelet-Kínában, ahonnan a járművet európai exportra is szánják. A buszokat a szupergyors vonatokat gyártó kínai China Southern Locomotive & Rolling Stock Industry Corporation (CSR) vállalat egy leányágazata, a Zhuzhou Electric Locomotive jegyzi. A járművek akkumulátora minden bel- és külföldi versenytársánál gyorsabban, mindössze átlagosan tíz másodperc alatt töltődik újra, egy-egy töltés legalább öt kilométer megtételét teszi lehetővé - ismertette a cég a buszok sajátosságait.
Amíg felszáll a buszra, addig feltölt az akkumulátor

A  töltés így akár az utasok felszállásának ideje alatt megoldható - így a vállalat. Az elektromos közlekedési eszközök emellett hagyományos társaiknál 30-50 százalékkal kevesebb energiát is fogyasztanak, forgalomból való kivonásuk után csaknem teljes egészében újrahasznosíthatók.

A buszok élettartama 12 év, még szélsőséges időjárási körülmények között is - hangzott el a csütörtöki bemutatón. A járművek iránt komoly kereslet mutatkozik Kínában, a cég rögtön a bemutatót követően csaknem másfél ezer megrendelést kapott. A CSR ugyanakkor külföldre is exportálná a gyorstöltésű elektromos buszt, a vállalat szerint kiváló célpiac lehet például Közép- és Kelet-Európa, ahol az a több évtizede használatban lévő járműparkok cseréjénél lehetne alternatív megoldás.

közösség

további frisss

lap tetejére