Alternatív: Közel 42 ezer villanyautó fut Norvégiában

SzR-everda.hu • 2015. április 23., csütörtök •
Az elektromos autók ellendrukkerei szerint a téli hidegben jelentősen lecsökken a villanyautók hatótávolsága. Ugyanakkor immár 42 ezer norvég villanyautó-tulajdonost nem zavar a hideg, hiszen az év eleji statisztikák szerint ennyien döntöttek a zéró emissziós autózás mellett Norvégiában, pedig ott aztán gyakran van hideg. A legfrissebb statisztika szerint mintegy 15 ezer Nissan Leaf, 6 ezernél is több Tesla és legalább ennyi egyéb villanyautó rója az utakat. A villanyautók arányának növekedése finoman szólva is drasztikus. Eközben hazánkban alig pár tucat villanyverda van forgalomban.
Alternatív: Közel 42 ezer villanyautó fut Norvégiában

A tél beálltával a villanyautók ellendrukkerei már több cikkben is feszegették, hogy a hideg időben a hatótávolság drasztikusan csökken és a villanyautó szinte használhatatlan lesz.
Megnyugtatjuk őket, bennünket nem fog zavarni, hogy ezt gondolják, addig mi a reggeli indulásnál a kellemesen melegre felfűtött villanyautóban elsuhanunk azok mellett, akik a -8 fokban megpróbálják bebikázni a hörögve füstölő, alig átforduló dízelmotorokat. Magyarországon a hasznaltauto.hu jelenleg 82 eladó villanyautót hirdet. 

közösség

további frisss

lap tetejére