Állati eredetű kontra szintetikus táplálék?! Melyik egészségesebb?

Frisss • 2016. november 03., csütörtök •
Évszázadok óta jelen van a veganizmus, mégsem ismerjük annyira.
Állati eredetű kontra szintetikus táplálék?! Melyik egészségesebb?

Már az ókori görögöknél és Indiában is voltak a veganizmusra utaló jelek, mégis sokáig nem vettek róla tudomást a történészek. Ráadásul mindkét érintett kultúrában a vallás részét is képezte a táplálkozás ezen formája.

2016. november 1-jén már huszonkettedik alkalommal tartották meg a veganizmus világnapját. A kezdeményezés üzenete kézenfekvő: a vegetarianizmus elveit szem előtt tartva élni és táplálkozni. A vegánok egyébként nemcsak kerülik az állati eredetű élelmiszereket, hanem az élet más területein sem használják, hiszen azt vallják, hogy ezzel fájdalmat és szenvedést okoznak.

Étrendjükben ezért se hús, se tojás nem szerepel. Kerülik továbbá az állati eredetű anyagokat is, mint például a bőrt, a szőrmét, a tollat és a gyapjút is. S akkor még nem említettük a háztartási szereket valamint a kozmetikumokat sem.

A veganizmus egyébként lassan nyert teret, de már a világon mindenhol  található a vegánok számára megnyitott étterem és bolt. Ráadásul több híresség és történelmi személy is ennek szellemében élte, éli életét. Elég, ha csak Leonardo da Vincire Albert Schweitzerre, Mahatma Gandhira és Madonnára gondolunk.

közösség

további frisss

lap tetejére