Alkalmi smink Markó Éva ajánlásával

Szerző: Markó Éva Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 19., szerda •
Online sminkiskola Markó Éva sminkmestertől.
Alkalmi smink Markó Éva ajánlásával

Amikor egy fontos alkalomra készülünk, egészen biztos, hogy  jó előre kiválasztjuk a megfelelő ruhát, elmegyünk fodrászhoz, még talán egy manikűröshöz is ellátogatunk , majd a végén a mai trendeknek megfelelően, az alkalom napjára arcunkat is szeretnénk a legszebb, legelőnyösebb színben és formában látni. Így vagy eléggé rutinosak a hölgyek, vagyis járatosak a sminkelési alapokban vagy szakemberhez fordulnak. Most tegyük fel, hogy egy saját sminket készítünk magunknak.

Fontos megemlítenem a honlapom szlogenét egy Rodin-idézetet, amit nagyon komolyan gondolok :„A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, ha nem látják meg.” Szerintem a lényeg! Mindenkiben ott van a szépség, csak a jó látásmód kell, amivel felismerjük vonalainkat majd előnyös kiemeléssel nagy változást tudunk elérni.

Modellünk Kitty arca látható először, abszolút smink nélkül. Mellette a kész smink.

A legfontosabb lépések amin keresztül elértem az eredményt:

-arc tisztítása, bőr előkészítése

- vékony előkészítő alapozás után nagyon fontos volt Kittynél az arcformázás, amit a megfelelő arcpontokon árnyékolással és kiemeléssel értem el,

- púderes mattítás és fixálás után formázással együtt feltettem a pirosítást, ami árnyékolást is adott arcának,

- a szemén lévő bézs, bronz és arany-bézs keverékű fényes szemhéjpúdereket, előre tervezett formában satíroztam,

- a szem külső sarkaiban az optikai nagyítás miatt sötét barnás-padlizsán szemhéjpúderrel árnyékoltam nyújtott kissé „macskás” formában,

- végül szemhéjtust és műszempillát tettem fel,

- a rúzsozást két színsatírból alakítottam, úgy hogy kívül sötétebb, belül világosabb színt festettem átmenetben, matt bézs-csokoládé színekből.

Legvégül a sminket egy teljes arcot átfogó transparent púderrel még egyszer mattítottam.

Mobilfotó: Markó Éva 

Nagyon fontos a sminknél minden esetben az arcformázás, majd a szemek színéhez és a ruházathoz illő, összhangban lévő  helyes textúrák és színek kiválasztása. Kitty szeméhez a legjobban illő színeket tettem fel, de jól állna neki a lila összes árnyalata, a földszínek és a füstös smink is, ez mindenkinek jól áll, ha a megfelelő formában kerül fel a szemre.

 

Smink: Markó Éva 

Fotó: Hornyák Emőke 

Modell: Kranauer Kitty

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére