Alapozási és építési fázisban a Haladás Sportkomplexum

frisss.hu • 2016. május 02., hétfő •
Ütemterv szerint alapozási és betonozási munkákat végeznek a kivitelezők. Az új sportlétesítmény csarnok épületének alaptömbi betonozása már befejeződött és elkezdődött a stadion rész tömbalapozása is.
Alapozási és  építési fázisban a Haladás Sportkomplexum

Az április 11-i alapkőletétellel hivatalosan is az építési fázisba lépett a beruházás.  Mostanra befejeződött az új sportlétesítmény csarnok épületrészének alaptömbi betonozása, illetve a pillérek fogadására szolgáló kelyhek is elhelyezésre kerültek. Eddig az alapozással összefüggő helyszínen mintegy 3.000 m3 beton került bedolgozásra. Az alapozási rendszer valamint az épület merevségét is helyszínen készülő vasbeton gerendaráccsal biztosítják a kivitelezők.  

A Sportkomplexum stadion épületrészén a földmunkák befejeződtek és itt is elkezdődött a tömbalapozás.  Az építési területről még zajlik mind a feltöltés, mind a kertészeti munkák szempontjából alkalmatlan föld elhordása.  Helyette kifejezetten erre a célra szánt termőföld, illetve a futballpályához használatos speciális anyag kerül beszállításra.

Májusban - ütemterv szerint - folytatódnak az alapozási és gerendarács építési munkálatok. Nagyobb bontási feladat legközelebb 2017 tavaszán várható, ekkor kerül elbontásra a terület határán végig futó kerítés, illetve az ebbe épített melléklétesítmények. 

Mint ismert a Haladás Sportkomplexum bontási munkálatait 2016. február 3-án kezdték. A beruházás várhatóan 2017 nyarára fejeződik be. A kivitelezési munkákat a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi. A projekt teljes mértékben állami támogatásból valósul meg. Az új létesítményben nem csak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabda pálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is. 

közösség

további frisss

lap tetejére