Ákos szinte felrobbantotta az Emlékmű-dombot

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 10., vasárnap •
Az ingyenes Még Egyszer turné nagyjából fél Szombathelyt kicsalogatta a Szent Márton Találkozó csúcspontjára.
Ákos szinte felrobbantotta az Emlékmű-dombot

Mióta kiderült, hogy a prágai bíboros-érsek mellett Ákos lesz a Szent Márton Találkozó szupersztárja evidens volt, hogy vasárnap este egy tűt sem lehet majd leejteni az Emlékmű-dombon. Dehogy ennyi ember verődjön össze az ingyenes gigakoncertre, még mi sem gondoltuk. Vagyis nem is csak zenei tombolás volt ez, hanem egy nagy piknik is: sokan jöttek pokróccal, hűtőtáskával, benne feldarabolt görögdinnye-falatkákkal, dobozos sörrel, a táskában chips meg kóla. Amolyan családi banzáj volt, ahol mindenki találkozhat az ismerőseivel.

Jó ötlet volt a helyszín, igaz, hogy az első sorokban a fanatikusok végigállták a több mint két órás show-t, a legtöbben a frissen nyírt füvön ülve élvezték az estét. Hét órakor még elég meleg volt ahhoz, hogy mindenki az árnyékra vadásszon, kicsivel később, ahogy a Nap is eltűnt az Emlékmű mögött már az egész domb benépesült. A tömegnyomor nem fenyegetett, gondoljuk erre is ügyeltek, mert kábé ötméterenként biztonsági őrök vigyázták a rendet. Nem is baj, például eldobott műanyagpoharakkal sem találkozunk, pedig sokan kortyoltak rozéfröccsöt vagy sört a hőségben. Itt jegyeznénk meg, hogy a 30-35 fokban is ugyanúgy ugrált és tombolt Ákos, mintha nem lenne júliusi nyár.

Szóval mit lehet mondani Ákosról azon túl, hogy profi és minőségi?! A Még Egyszer turné dalait hallhattuk ma, ami egy válogatás az elmúlt húsz évből. Elhangzott az Ikon, az Adj hitet, az Induljon a Banzáj és az Ismerj fel! is többek között. Persze szó esett a tavalyi balhéról is, meg a női princípiumról, aminek egy külön dalt küldött a Kossuth-díjas énekes.

Ákosra kijött az aki imádja, de kijött az is, aki nem. Egyszerűen itt kellett lenni, mert véleménye mindenkinek van az előadóról. Mindenesetre a koncert ugyanolyan minőségi volt, mint az eddigi turnéi. A két órás show-ra pedig rosszat mondani nem nagyon lehetne. Bár elviselnénk többször is ilyen programot Szombathelyen, a helyszín bevált, a közönség adott, az élmény pedig ezek után granatált. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére