Aki nem csak télen szeretne (le)csúszni

frisss.hu • 2015. május 05., kedd •
Szombathelytől egy óra csupán, lecsúszni nagyon vagány, íme, a soproni bob pálya, kicsik és nagyok álma.
Aki nem csak télen szeretne (le)csúszni

Ki gondolná, immáron 20 éve nyitotta meg kapuit a 84-es úton, öt kilométerre az osztrák határtól Dunántúl egyik legnagyobb bob pályája. Az évi több tízezres látogatószám, a tavasztól őszig mindennapos nyitva tartás, no meg a rengeteg élménybeszámoló, fotó a közösségi oldalakon mind arról árulkodik, hogy valami nagyon szórakoztató dologról van szó.

                                        

Az 50 db bobot elméletileg egyszerre akár százan is használhatják, ugyanis két személy is elfér benne, 10 éves kor alatt kötelező is a kísérő a gyermek mellé. A 900m-es pálya 45 méteres szintkülönbséggel bír, az összesen 13 kanyart követően nagyságrendileg 5-6 perc alatt jutunk le a célba. Felvonót is építettek, ami három perc alatt ismét a startvonalhoz szállít bennünket.

A vezetés nem okoz gondot, lehet gázt adni vagy fékezni is, mindenki kedvére dönthet, mekkora lendülettel szereti venni a kanyarokat. Némi egyensúly érzék azért nem árt, de egy-két lesiklást követően biztosan ráérez az ember. A vagányabbak persze „tolhatják neki”, akár feleződhet is a lesiklás ideje egy-egy bevállalósabb menet alatt.

            

Az erdei bob pálya ideális kikapcsolódás családosoknak, a gyerekek egyéb játékokkal is eltöltheti idejüket. Vannak hinták, csúszdák,és gyermekmarkoló is.  Céges rendezvény helyszíneként is tökéletes célpont a létesítmény, egy-egy csapat-összekovácsoló  siklás versenyt követően a bobbüfé várja a látogatókat.

közösség

további frisss

lap tetejére