AGORA: nyári programözön Szombathelyen

szróbert • 2014. május 14., szerda •
Az AGORA nyári nagyrendezvényeinek beharangozó sajtótájékoztatóját május 14-én tartották Szombathelyen. Puskás Tivadar polgármester, Lazáry Viktor alpolgármester és Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója részvételével lezajlott eseményen – egyebek mellett – a Quadrille Európai Táncfesztiválról, az immár negyvenkilencedszer megrendezendő Savaria Nemzetközi Táncversenyről, a városi gyermeknapi forgatagról, a Szentivánéji vigasságokról, a Zöld Szív Fesztiválról, valamint a Magyar Dal Napja rendezvényről is szó esett. A frisss.hu felületén most a májusi programokról olvashatnak.
AGORA: nyári programözön Szombathelyen

Idén május 23-án rendezik meg a QUADRILLE EURÓPAI TÁNCFESZTIVÁL-t. Mint ismeretes 2005-ben rendezték meg először a Quadrille Táncfesztivált, Közép- és Kelet-Európa 27 városában 17.060 középiskolás részvételével. Az első évben Magyarországot Szombathely képviselte 420 középiskolás táncossal.
A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól. Kortársaik, iskolatársaik adják elő a közismert négy tételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér című zenéjére. 
 A Quadrille - fesztivál kizárólagos magyarországi helyszíne Szombathely. Évről-évre szinte valamennyi helyi középiskola képviselteti magát a rendezvényen.

Május 24-én pontosan 12 órakor indul a francia négyes Szombathely Fő terén.
 A táncfesztivál helyi szervezője az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ lesz, a program főszereplői pedig a rekordkísérlethez csatlakozott szombathelyi középiskolások: az Élelmiszeripari- és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium, a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája, a Hefele Menyhért Építő- és Faipari szakképző Iskola, a Hermann Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégium, a Nagy Lajos Gimnázium, az Oladi Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Teleki Blanka Középiskolája és Szakiskolája, a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Savaria Szakképző Iskolája lesznek.

Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy május 24-én rendezik meg a 49.SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY-t.  A Művelődési és Sportházban WDSF World Open Latin, WDSF Junior Open Latin, WDSF Youth Open Standard és WDSF Senior Standard Open versenyszámban rendezik meg.        

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy május 25-én lesz a VÁROSI GYERMEKNAPI FORGATAG – EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA. A Ferences-kertben, és a Történelmi Témaparkban (Szombathely, Aréna utca) 13 órakor lesz kapunyitás, majd a Mozdulj Szombathely Egyesület sportbemutatója, AZ AGORA Gyermek Művészeti Fesztivál 2014 szereplőinek bemutatója, az Ezer Lámpás Éjszakája megnyitója, a Varnyú Country Együttes zenés gyermekműsora lesz a program, aztán László Attila (a Csillag születik 2011 győztese), majd a Rocktenors (az X-Faktor legsikeresebb csapata), aztán Szécsi Saci & Szécsi Böbe (Voice 2013), valamint Hien fog énekelni. 
21 órakor osztják majd ki a Világító (ledes) lámpásokat, amiket aztán fel is engednek, a műsorvezető Konkoly Ági (Miss Universe Hungary 2012) lesz. 
A gyermek programok között babasátor, Varázskunyhó – interaktív óriás játék, Labirintus játék, népi játékok, Tudor játékcsalád asztali játékai, Ördöglakat játszóház asztali játékai, Bóbita Játszóház, kézműves foglalkoztató asztalok, rendőrségi bemutató, civil szervezetek bemutatkozása szerepel majd. A programon való részvétel ingyenes!

A júniusi programokról május végén adunk tájékoztatást. 

közösség

további frisss

lap tetejére