Kiállítás a víz világnapján (képgalériával)

szróbert • 2014. március 22., szombat •
Egészen az ókortól végigkövethette bárki a víz helyi történetét, aki kilátogatott a szombathelyi Vízműtörténeti Múzeumba – tudta meg a frisss.hu Németh Judittól. A Vasivíz ZRt. munkatársa azt is elmondta, hogy az apróságoktól az általános iskolásokon át egészen a nyugdíjasokig nagyon sokan megfordultak a múzeumban ezen a szép tavaszi hétvégén. A több mint száztizenöt éves épületben, külön kérésre idegenvezetést is igénybe vehettek az érdeklődők.
Kiállítás a víz világnapján (képgalériával)

Március 22., a Víz Világnapja, amelynek ünneplése az 1992-ben rendezett Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferenciára vezethető vissza. Ebből az alkalomból nyitotta meg kapuit az országban egyedülálló szombathelyi Vízműtörténeti Múzeum. A több mint száztizenöt éves épületben az érdeklődők hiteles információkat és érdekes tapasztalatokat szerezhettek a római kori víznyeréstől kezdve a mai víz-közmű szolgálatatásig, korabeli eszközök, iletve dokumentumok segítségével.

A múzeum egyébként zárva van, csak ipari víztermelésre használják, illetve különleges alkalmakkor és kérésre nyitja meg a kapukat a Vasivíz ZRt.
A kiállítás március 21-én, pénteken 16 óráig, március 22-én, szombaton 10 órától 15 óráig látogatható Szombathelyen, a Váci M. u. 30/a szám alatt. A belépés díjtalan.

 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére