A világ idei legjobbjával győzött Halász Bence

Szita Róbert • 2016. április 23., szombat •
A dél-afrikai Potchefstroom városában rendezett nemzetközi atlétikai versenyen a Dobó SE atlétái is dobókörbe álltak. A pénteki versenyen, a 28 fokos meleg és a fáradtság ellenére is hatalmasat dobott Halász Bence.
A világ idei legjobbjával győzött Halász Bence

Már megírtuk, hogy április 9-től dél-afrikai edzőtáborban készülnek az esztendő nagy versenyeire a Dobó SE legjobb kalapácsvetői. Akkor a háromhetes felkészülési időszak céljairól olvashattak, majd a megérkezésről és az akklimatizálódásl adtunk hírt, most pedig a helyi nemzetközi verseny erdményeiről értesülhetnek. 

A várakozásoknak megfelelően az edzőtáborban elvégzett munka miatt mindenki fáradtan mozgott. Ennek ellenére is születtek egyéni rekordok és a tavalyi időszak eredményeihez képest mindenki jóval előbbre jár – nyilatkozta honlapunknak Németh Zsolt mesteredző. 

A McArthur stadionban péntek délután történtek élére kívánkozik a 18 éves Halász Bence eredménye, aki a világ idei legjobb junior eredményét érte el. Először dobott 6 kg-os szerrel 80 m felett, a 81,21m-es dobás már csupán 13 cm-rel marad el Pars Krisztián junior magyar csúcsától. Ugyanitt a Bencénél is fiatalabb Rába Dániel 73,57m-ig jutott és 2. lett. 

A felnőttek versenyét 7.26 kg-os szerrel Hudi Ákos nyerte 70,60 méterrel. A mindössze 16 éves Varga Donát 5 kg-os szerrel 71,36m-es dobással diadalmaskodott. 

A hölgyeknél a 19 éves Gyurátz Réka 68,16m-es eredménye ezúttal a 2. helyre volt elegendő, ugyanitt Gergelics Cintia 63,48-cal a 3., míg Varga Barbara 50,10-zel az 5. helyen végzett. 

Németh Zsolttól azt is megtudtuk, hogy a verseny után sincs pihenés, szombattól még 5 nap kemény munka következik, majd április 27-én érkeznek haza a Dél-Afrikából.

Legközelebb a fiatalok április 30-án, Veszprémben a VEDAC évadnyitó versenyén, míg az idősebbek Szombathelyen, a Szent Márton - Savaria Kupa Ligaversenyen állnak dobókörbe.

közösség

további frisss

lap tetejére