A vasi erdők nyitva állnak mindenki előtt

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. szeptember 16., péntek •
Csepregen, a Gesztenyés kunyhónál és annak környezetében 4 millió forint értékben adtak át közjóléti létesítményeket.
A vasi erdők nyitva állnak mindenki előtt

Tömörd és Csepreg között, a kincsédpusztai bejárónál tértünk le a Csepreg felé vezető útról, hogy részt vegyünk a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti programja keretében, Csepreg térségében megvalósult közjóléti létesítmények átadó ünnepségén. 


Az egykori Gesztenyés kunyhónál közjóléti létesítményeket átadó Ágh Péter országgyűlési képviselő avatóbeszédében miután köszönetét fejezte ki az erdészeti vállalat minden munkatársának, arról beszélt, hogy ezek a közösségi helyek erősíteni tudják a csepregiekben a közösségi tudatot, az öntudatot és az önazonosságot. 


Kellenek olyan helyek, amelyekre szeretettel tudunk gondolni, kellenek olyan helyek, ahol a csepregi szív otthon érzi magát. Bármely táborhoz tartozunk, azon vagyunk, hogy Csepreg előrehaladjon, hiszen az a célunk, hogy Csepreg fája még magasabbra nőjön – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, majd a közelgő szeptember 25-i polgármester-választásra utalva hozzátette: az elmúlt időszakban a helyiek sikeresen dolgoztak azért, hogy a város fejlődjön. Ne hagyjuk elveszni azt a lehetőséget, amely magában hordozza a város fejlődését, ezért támogatom Vlasich Krisztiánt a jövő heti választáson. 

Vlasich Krisztián, Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület elnökei minőségében civil emberként köszönte meg a Szombathelyi Erdészeti ZRt.-nek a beruházás megvalósítását. 
Ez a fejlesztés szervesen illeszkedik az itteni lakók elképzeléseihez, mert nagyon fontos, hogy közösségi terek jöjjenek létre. Napjainkban az egyik legfontosabb, hogy felállítsuk a fiatalokat, a gyerekeket a számítógépek mellől és megtanítsuk őket harmóniában élni a természettel, az állatokkal és a növényekkel – emelte ki az egyesület elnöke. 


Vlasich Krisztián arról is tájékoztatta az ünnepségen megjelenteket, hogy Csepreg városa is kapcsolódott ahhoz a programhoz, melynek keretében megújulhatnak a pihenőhelyek és új bakancsos útvonalakat alakíthatnak ki, emellett megújíthatják a Rumi házat – ez is kulcsos háza lehet a kirándulóknak.  

Bakó Csaba, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdőgazdálkodási igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a Gesztenyés kunyhó kirándulóhelyet már az 1870-es évek óta gazdag gesztenyetermése tette ismertté. 


A gesztenyefák időközben sajnos elpusztultak, így cégünk arra törekedett, hogy a környezetet egyre nyitottabbá tegye az érdeklődők, a kirándulók előtt. A számos idei, vasi beruházás mellett a Csepreg város melletti erdőben a közjóléti létesítmények közel 4 millió forintból jöttek létre. A kirándulóhelyen védőház, tűzrakóhelyek, padok várják az erdő, a természet szerelmeseit, de az új turistaút nyomvonala és a tájékoztatótáblák is arra hívnak fel, hogy óvjuk, vigyázzuk ezeket a létesítményeket, hogy minél tovább tartsanak. A vasi erdők nyitva állnak mindenki előtt – tette hozzá az erdőgazdálkodási igazgató. 

Az átadó-ünnepségen a nemzeti színű szalagot az országgyűlési képviselő, a Vas megyei Közgyűlés elnöke, a polgármester, az alpolgármester, az erdőgazdálkodási igazgató és két iskolás gyermek vágta át. 


Az ünnepségen csepregi általános iskola hatodikosai és a helyi óvoda és bölcsőde Süni csoportja adott kedves műsort.  

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére