A szombathelyi Dr. Bohócok már vizitelnek a kórházban

kd. Fotó: Hornyák Emőke • 2016. március 07., hétfő •
Indul a Mosolyszolgálat, a piros orr mostantól új szimbólum lett a városban.
A szombathelyi Dr. Bohócok már vizitelnek a kórházban

Végre most már helyi szinten is működik bohócdoktor szolgálat, március elejétől heti egy nagyvizit alkalmával járják a Markusovszky Kórház gyermekosztályát a szakképzett bohócdoktorok. Hétfőn, sajtótájékoztatóval indult a csupaszív kezdeményezés, melynek mozgatórugója Vass Szilárd színművész, -vagyis most professzor adjunktus,- profi bohócdoktor.

Szilárd korábban már elmondta nekünk, hogy a szombathelyi színház és a bábszínház gárdájából neveli ki az új bohócdoktorokat, velük látogatják majd a kórtermeket. Persze nem csak a legkisebbek arcára szeretnének mosoly csalni, tervben van, hogy idősek otthonába is járnak vagy fogyatékkal élőket is látogatnának, ugyanis pedagógiai szempontból rengeteg pozitív hatása van egy ilyen élménynek.

„Meghatódtam, nagyon örülök, hogy eljött ez a nap, most el tudom kezdeni a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat munkáját. Én nagyon hiszek abban, amit én Dr. Bohócként, lassan tizenöt éve teszek a kórházban az hasznos. Hiszem, hogy erre a gyerekeknek nagyon szükségük van” – mondta.

Nagy Lajos, a kórház igazgatója nagyon meglepődött, mekkora sajtóérdeklődés van a téma iránt, de elmondta, örül a közös munkának a bohócdoktorokkal. A gyógyítás spirituális tevékenység – mondta Puskás Tivadar a megnyitón, de hozzátette az egész embert kell gyógyítani, nem csak a betegséget. Szorgalmazza, hogy ezt a tevékenységet folyamatossá kell tenni.

Gregersen-Labossa György, evangélikus lelkész állt a kezdeményezés mögé, hiszen az Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány segítségével sikerült végülis elindítani a viziteket. A sors fintora, hogy éppen a Szent Márton-évben, a segítés itt is megmutatkozik. 

Ha valaki szeretné támogatni a Dr. Bohóc Mosolyszolgálatot, az alapítvány bankszámlaszámán (OTP 11747006-20192514) megteheti. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére