Óriási támogatás: 300 millió forintot kap idén a Haladás

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 21., péntek •
A Swietelsky Vasúttechnka Kft. szerződést hosszabbított, továbbra is támogatja a Haladás labdarúgó-csapatát.
Óriási támogatás: 300 millió forintot kap idén a Haladás

A Haladás és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kapcsolatát újabb 1+1 évre stabilizálták pénteken, az Illés Akadémia bázisán aláírt megállapodással.  

A Hende Csaba országgyűlési képviselő részvételével lezajlott ünnepélyes aktuson Völgyesi Zsolt Károly, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója az 1978 júniusi, Argentína elleni VB-meccset elevenítette fel. Mint mondta, azt az érzést keresi azóta is a magyar fociban.

Ennek az országnak van esélye a kiemelkedésre, ebben támogatja cégcsoportunk a hazai és persze a szombathelyi labdarúgást is. Bízom benne, hogy a magyar labdarúgás hamarosan azon a szinten lesz, amelyen 1978-ban, a 16 csapatos argentínai világbajnokságon már eljutott – fogalmazott a névadó szponzort képviselő cégvezető, aki azt is hozzátette, hogy nagyon szép a Haladás jelenlegi 4. helyezése.  

Hende Csaba országgyűlési képviselő elmondta, hogy ő is jól emlékszik az 1978-as argentin-magyar meccsre, a magyar vezetésre, Nyilasi és Törőcsik kiállítására, aztán a bírói segédlettel 2-1-re végződött magyar vereségre. 
Az 1978-as világbajnokságon történteknél szebb napokat is megélhettünk, amikor a mi Király Gáborunk vezetésével a magyar csapat a tavalyi Európa-bajnokságon megmutatta, hogy képes kiemelkedni a magyar labdarúgás a középszerűségből. Szombathelyen mindannyian zöld-fehérek vagyunk és nagyszerű dolog, hogy ilyen jól szerepel a Hali. Emellett az is nagyszerű dolog, hogy hamarosan letesszük a Kondics utcai pálya alapkövét, hogy ősszel már az UEFA IV-es stadionban játszhat a Hali, hogy a HVSE szinte valamennyi szakosztályának új nagyszerű otthona lesz a Rohonci úti sportkomplexum, hogy a Fedett uszoda is modernizálódik, hiszen új medencét kapnak a vízipólósok is – mondta el hozzászólásában Hende Csaba. 

A térség országgyűlési képviselője személyesen is megköszönte a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-nek, hogy egy olyan csapat mögött áll, amely sokra hivatott. Ezt követően Völgyesi Zsolt Károly ügyvezető igazgató és Tóth Miklós, a Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezető igazgatója aláírta az 1+1 évre szóló támogatási szerződést, majd Tóth Miklós Haladás-mezt adott ár a 13. csapattagnak, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. cégvezetőjének.  

A frisss.hu érdeklődésére elhangzott, hogy a támogatás évente 300 millió forintot jelent és az NB I-es szereplésnek szól. Nemzetközi szereplés kiharcolása esetén átgondolják az állandóságot és kiszámíthatóságot nyújtó, ugyanakkor teljesítményt is elváró támogatás feltételeit.  

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. a társadalmi szerepvállaláson belül összesen mintegy 500 millió forintot fordít évente a különböző sportágak támogatására. Megtudtuk, hogy a szombathelyi labdarúgás mellett a helyi futsalt, - ezt ITT írtuk meg – és az ovisportot is támogatja, de a celldömölki asztaliteniszt, kézilabdát, kosárlabdát, sakkot, sőt még a gyermektáboroztatást is szponzorálja.

A támogatási szerződés 2017. december 31-ig szól, de a Hali szereplésének függvényében egy évvel meghosszabbítható. Az ünnepélyes aláíráskor jelen volt Homlok Zsolt, a HVSE elnöke és Illés Béla sportigazgató, többségi tulajdonos is. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére