A sport mindent legyőz: sorstársaihoz kerekezik Ternován Zoltán SM beteg sportoló

SzR-HCs • 2015. május 10., vasárnap •
Tizenhat nap alatt kerékpározza körbe Magyarországot Ternován Zoltán SM beteg amatőr sportoló, hogy minél több sclerosis multiplexes betegeknek reményt és erőt adjon. Az 50 éves mogyorósbányai férfinak sikerült talpra állnia, ezért most ezzel a teljesítménnyel áll ki a többiekért is. Szombathelyi megállóján a frisss.hu-nak elmondta, hogy a sport számára bevált és minden sorstársának csak ajánlani tudja. Képünkön Puskás Tivadar polgármester köszönti a fantasztikus sportembert.
A sport mindent legyőz: sorstársaihoz kerekezik Ternován Zoltán SM beteg sportoló

Mintegy 8 ezren élnek hazánkban az idegrendszert károsító, fiatalkori mozgáskorlátozottságot, látásvesztést, bénulást is okozni képes, gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel. 

Remélem, hogy az út során minél több sorstársammal sikerül találkozni, hogy saját példámon keresztül megmutathassam: soha nem szabad feladni! – fogalmazza meg motivációját Ternován Zoltán, aki május 8-án az esztergomi bazilikától indult el és 16 napon át kerékpározik, hogy több mint harminc várost érintve gördüljön be május 23-án Székesfehérvárra, az SM Világnap rendezvényére. Az amatőr sportoló magával viszi az SM Világnap zászlóját, amelyet reményei szerint sokan aláírnak, s minél több SM beteg és egészséges ember beírja üzenetét útinaplójába is. Ternován Zoltán útja a www.facebook.com/smtarsasag oldalon is folyamatosan nyomon követhető.

Vincz-Marton Nikoletta, a sportoló útját megszervező betegszervezet, a Magyar SM Társaság elnöke a szemléletformáló társadalmi akcióról azt mondja: Ternován Zoltán neurológiai osztályokat, civil rendezvényeket látogat meg, útja során számos önkormányzat képviselőjével, a helyi médiumok újságíróival is találkozik, több helyen csatlakoznak hozzá helyi kerékpárosok is, ezáltal akciója egy országos figyelemfelhívó és szolidaritási mozgalommá növi ki magát. 
– Ugyan Zoli a kivételesen jó állapotban lévő SM betegekhez tartozik, vállalása révén ráirányítja a figyelmet azokra a sorstársainkra is, akik állapotuk miatt országszerte elszigetelten, reményvesztetten élnek. Sokuknak már csak vágyálom a kerékpározás, Ternován Zoli most helyettük is rója a kilométereket – fogalmaz Vincz-Marton Nikoletta.

A sportoló vasárnap Körmendet érintve hagyja el Vas megyét, majd Zalaegerszeget érintve Nagykanizsán tölti következő éjszakáját. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére