A sport legyen a tiéd!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 28., csütörtök •
Több mint ezer diák vett részt az Aréna Savariában rendezett eseményen, ahol tizenhat sportág közül választhatták ki a nekik legszimpatikusabbat.
A sport legyen a tiéd!

Sipos Győző, a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-Dunántúli regionális irodájának vezetője a frisssnek elmondta, a szerdai rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárságának a projektje, amihez kapcsolódott a Diáksport Szövetség. „Az esemény három pillérből áll: az első ahol megyei nagyrendezvényeket tartunk, mint például ez a mostani, ahol egy nap alatt közel 1100 érdeklődő fordult meg. A második pillérben kisebb, de több sportágválasztással kapcsolatos rendezvény kapott helyet, itt főleg a helyi egyesületeket próbáljuk meg összekötni az iskolákkal. A harmadik elemben pedig speciális sporteszköz csomagot kapnak az iskolások.”

Puskás Tivadar polgármester a megnyitón hozzátette, a sport fontos dolog, hiszen megtanít bennünket, hogy tiszteljük a másikat, valamint arra, hogy egyenlő körülmények között mérjük össze a tudásunkat.

Tavaly 15 ezer diákot mozgatott meg a megyei nagyrendezvény, ahol 330 egyesülettel dolgoztak. A kisebb iskolai  bemutatókon 70 ezer gyerek vett részt, itt pedig több mint 500 helyi egyesület segítette a munkát.

Tizenhat sportág közül választhatták ki a nekik legszimpatikusabbat. Míg délelőtt Vas megye több településéről érkeztek gyerekek, addig délután a szombathelyiek próbálhatták ki egyebek között a hokit, a kajakozást, a teniszt, a röplabdát, a karatét vagy a vívást. A választásban neves helyi sportolók is segítettek, ott volt Márkus Erzsébet, Szabó Éva, Gál Enikő és Váradi Benedek is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére