Választások előtt: A Prugi (jegyzet)

frisss.hu • 2014. augusztus 14., csütörtök •
Újra megjelent. Utoljára 2002-ben éreztem ezt a közéleti aktivitást rajta, amikor a nyelvvizsgája miatt kisiklott Szabó Gábor fideszes polgármester helyetteseként találta ki magáról, hogy milyen jól mutatna a városvezetői székben. Most a helyzet kísértetiesen hasonló, csak Prugi már egy kicsit elfáradt. Látszik a fényképeken is, hogy aktivitása már nem a tizenkét évvel ezelőtti.
Választások előtt: A Prugi (jegyzet)

De van dublőr.
Akit a sors fintora ismételten ugyanabba a helyzetbe sodort, mint őt 2002-ben. Akkor ő volt az alpolgármester, most a dublőr. Akkor Prugi találta ki magát Szabó Gáborral szemben, most a dublőr találta ki magát jelenlegi főnökével szemben. A dublőr természetesen Molnár Miklós, jelenlegi alpolgármester. Aki egyébként mindig megemlíti, hogy a főnöke (Puskás) egy rendes ember.
Csak éppen jó polgármester nem lehet, hiszen akkor támogatnák. De, ahogy már másodízben hallatszik a fáradt főorvos szájából: akinek nem kérik meg a kezét, az hogy is tudna feleségül menni. Vagy valami ehhez egészen hasonlatossal kápráztat Prugi. Ő már csak tudja...
Közben beindult a helyi baloldali média, s megindította a kampányát a jobboldali civilek mellett. Akik hitelesebbek, jobboldaliabbak, mint a másik brigád.
A végeredményt pedig szintén mindenki tudja: rohadt leégés, lebőgés, és pozíciókunyerálás a nyertes Fidesznél. Mert nincsen új itten a nap alatt.
Nem kellene belátni tán?
 

közösség

további frisss

lap tetejére