A Premontreiből jött Szombathely új diákpolgármestere

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 08., szerda •
Horváth Zsolt diák-alpolgármestere Iker Enikő lett.
A Premontreiből jött Szombathely új diákpolgármestere

Március nyolcadika nem csak a nőnapról szólt Szombathelyen, hiszen ezen a napon választott magának új diákpolgármestert és -alpolgármestert a város tanköteles ifjúsága. A tét elég nagy volt, mert a győztes páros egy éven át Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterének munkatársa lehet.

"Akit itt kiválasztanak, közfeladat ellátására választanak ki, ami hatalmas megtiszteltetés. Aki pedig elfogadja ezt, az az ember a közösségért kíván tenni. Szabályok között élünk, amit a fiatalok úgy élnek meg, hogy csak gátolják őket, hiszen nem lehet későn hazamenni például. De szabályokra, feltételekre szükség van, mert csak így tudunk úgy élni, hogy mindenkinek jó legyen" - mondta Puskás Tivadar, városunk polgármestere.

Bár a játék a fontos dolog, a választást komolyan vették az általános és középiskolás diákok. A két diákpolgármester jelölt Czirók Dániel, a Kanizsai Dorottya Gimnázium 10/B osztályos tanulója és Horváth Zsolt, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 11/C osztályos diákja volt. Utóbbi 71 szavazatot kapott a megjelent elektoroktól, míg ellenfele csak harmincat.

A diák-alpolgármestereknél is egyhangú szavazás döntött, Radics Mercédesz, a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola 8/B osztályos diákja 21 szavazatot kapott, míg Iker Enikő, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumának 10/A osztályos tanulója 71 voksot gyűjtött be.

Az új diákvezetők az elődeik által megkezdett utat folytatnák, de a megszokott programok bővülnének, például a tervek szerint lenne egy Diákbál az Aréna Savariában, ami még így látatlanban is jól hangzik.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére